20.8 C
Uzice
април 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Obrazovanje bez granica u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore

 

Predstavnici Zajedničkog tehničkog sekretarijata za podršku programima prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore, u petak, 22. decembra, posetili su članove projektnog tima u Čajetini, gde se realizuje projekat Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koji finansira Evropska unija.

Projekat, pod sloganom Obrazovanje bez granica, u Srbiji sprovodi osnovna škola „Dimitrije Tucović“ u saradnji sa Udruženjem građana Zlatiborski krug iz Čajetine i Specijalnom školom „Miodrag V, Matić“ iz Užica. U Crnoj Gori, realizator projekta je „Dnevni centar za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Pljevlja“, u saradnji sa Centrom za decu i mlade sa smetnjama iz Berana, srednjom školom „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja i Udruženjem roditelja dece sa smetnjama „Zrak nade“.

Gosti su posetili Centar za asistivnu tehnologiju, opremljen i pokrenut u okviru projekta i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, koji su smešteni u osnovnoj školi u Čajetini.

Direktorka škole, Milka Vasiljević, koja je menadžer projekta u Srbiji, predstavila je do sada realizovane aktivnosti i nabavljenu opremu i najavila aktivnosti koje će se realizovati do kraja projekta. Predstavljene su ideje koje će omogućiti održivost projekta i buduće funckionisanje Centra za asistivnu tehnoliju, kao i širu primenu i korišćenje sredstava i opreme u drugim školama i od strane pojedinaca kojima je potrebna takva vrsta podrške.

Miljana Matović i Živko Kolašinac iz Zajedničkog tehničkog sekretarijata za podršku programima prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore su u razgovoru sa članovima projektnog tima izneli korisne savete vezane za završetak projekta.
Projekat je započet u oktobru 2016. i traje do sredine januara 2018. godine.

Ova poseta je realizovana kao deo redovnog programa praćenja realizacije projekata koji se sprovode u okviru prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore, a koje finansira Evropska unija.

Izvor:zlatiborpress.rs/Vesna Belčević, program asistent

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla

Sindikat srpske policije RC Užice organizuje 24. po redu Memorijalni turnir „Sećanje na Željka Simića“

Oglasna Tabla

Održan šesti Sajam obrazovanja „Zanimanje, zvanje, znanje“ (VIDEO)

Oglasna Tabla