август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Obrazovanje bez granica u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore

 

Predstavnici Zajedničkog tehničkog sekretarijata za podršku programima prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore, u petak, 22. decembra, posetili su članove projektnog tima u Čajetini, gde se realizuje projekat Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koji finansira Evropska unija.

Projekat, pod sloganom Obrazovanje bez granica, u Srbiji sprovodi osnovna škola „Dimitrije Tucović“ u saradnji sa Udruženjem građana Zlatiborski krug iz Čajetine i Specijalnom školom „Miodrag V, Matić“ iz Užica. U Crnoj Gori, realizator projekta je „Dnevni centar za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Pljevlja“, u saradnji sa Centrom za decu i mlade sa smetnjama iz Berana, srednjom školom „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja i Udruženjem roditelja dece sa smetnjama „Zrak nade“.

Gosti su posetili Centar za asistivnu tehnologiju, opremljen i pokrenut u okviru projekta i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, koji su smešteni u osnovnoj školi u Čajetini.

Direktorka škole, Milka Vasiljević, koja je menadžer projekta u Srbiji, predstavila je do sada realizovane aktivnosti i nabavljenu opremu i najavila aktivnosti koje će se realizovati do kraja projekta. Predstavljene su ideje koje će omogućiti održivost projekta i buduće funckionisanje Centra za asistivnu tehnoliju, kao i širu primenu i korišćenje sredstava i opreme u drugim školama i od strane pojedinaca kojima je potrebna takva vrsta podrške.

Miljana Matović i Živko Kolašinac iz Zajedničkog tehničkog sekretarijata za podršku programima prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore su u razgovoru sa članovima projektnog tima izneli korisne savete vezane za završetak projekta.
Projekat je započet u oktobru 2016. i traje do sredine januara 2018. godine.

Ova poseta je realizovana kao deo redovnog programa praćenja realizacije projekata koji se sprovode u okviru prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore, a koje finansira Evropska unija.

Izvor:zlatiborpress.rs/Vesna Belčević, program asistent

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla