17.6 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

OBNOVA FASADA U CENTRU GRADA

Grad Užice, radi podsticanja očuvanja i obnove što većeg broja fasada stambenih zgrada, donelo je odluku da sufinansira obnovu fasada stambenih zgrada na području grada Užica po zonama, a da ostatak sredstava do pune vrednosti radova, sufinansiraju stanari zgrada. Posle raspisivanja konkursa interesovanje za obnovu fasada iskazalo je 7 užičkih zgrada. Grad Užice je za ovu primenu iz svog budžeta izdvojilo oko 7 miliona dinara, a radovi bi trebalo da počnu do kraja septembra.

„Svih sedam zahteva su ispunili uslove, dostavili su odgovarajući dokumentaciju, s tim što je jedna zgrada zvanično odustala. Stanari će sami raspisivati tender, sprovesti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača, kao i imenovati nadzorni organ a Grad će imenovati stručno lice koje će vršiti nadzor nad izvođenjem tih radova. Važno je istaći da su stambene zgrade bile dužne da obezbede sredstva za sufinansiranje obnove fasade u punom iznosu, a  tek kad se završi ceo posao na obnovi fasade Grad vrši uplatu sredstava koji je predviđen ugovorom“ istakao je načelnik Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti Petar Vujadinović.

Predsednica skupštine stanara zgrade u Ulici Dr Veselina Marinkovića 4/6, Jelena Drulović je istakla značaj podrške Grada u ovom projektu: „Planiramo da izvođač radova bude JP „Stan“, na taj način imamo mogućnost plaćanja na 24 meseca a cena obnove fasada je oko 2.500.000 dinara što ne bismo mogli finansirati sami, tako da nam subvencija od 30%, koju daje Grad, mnogo znači“.

U naredna dva meseca novim fasadama pohvaliće se stanari u ulicama Trg Svetog Save 4, Dimitrija Tucovića  50, Nikole Pašića  35.

Grad Užice takođe sufinasira objekte koji su pod zaštitom države i to sa 80%. Postupak raspisivanja tendera i izbor izvođača, u tom slučaju, sprovodi Grad Užice pa će tako sredstva za obnovu fasada dobiti stanari u Obilićevoj ulici kao i zgrada u Ulici Dimitrija Tucovića 88.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Велики петак, најтужнији хришћански празник

Oglasna Tabla

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla