Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Објављен календар Пореске управе: Естрада прва на реду, има рок још два дана

Опширан списак пореских обавеза и стриктних рокова за њихово измиривање односи се искључиво на правна лица.

Пореска управа објавила је календар измиривања пореских фирми за април, а рок за измиривање прве истиче већ у среду, 5. априла, када стижу обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма, као и извештаји о запошљавању особа са инвалидитетом.

Рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања, као и подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец од стране пореског дужника из члана 10. Закона о ПДВ, истиче 10. априла.

Осам дана касније, 18. априла истиче рок за плаћање аконтације пореза на приходе од самосталне делатности, подношење пореске пријаве и пореског биланса од стране предузетника и предузетника пољопривредника за утврђивање пореза за 2022. годину, као и за плаћање разлике пореза на приход од самосталне делатности утврђене по коначном обрачуну за 2022. годину. Истог дана плаћа се и порез на приход од пружања угоститељских услуга за први квартал ове године.

До тог датума неопходно је платити и доприносе на приходе од обављања самосталне делатности, доприносе за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере.

До тада је потребно и поднети пореску пријаву, платити допринос за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, као и пореску пријаву и платити ПДВ за претходни месец, поднети образац ПИД ПДВ 1 за март месец, те пореску пријаву и платити ПДВ за прво тромесечје ове године.

До 18. априла подноси се и образац за ПИД ПДВ 1 за прво тромесечје, ако је обвезник тада испунио један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранство, плаћа се аконтација пореза на добит правних лица, затим акциза за другу половину месеца, подноси се пореска пријава за обрачун акцизе за претходни месец као и пријава о обрачуну акцизе на струју.

Последња априлска обавеза јесте плаћање обрачунате акцизе за прву половину месеца, што је неопходно урадити до 28. априла.

Телеграф Бизнис

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај