10.1 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Obeležen početak radova na izgradnji početne stanice panoramske gondole (VIDEO)

Nakon simboličnog nalivanja betona u temelje stuba početne stanice zlatiborske gondole, prisutnima se obratio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. On je vlastima u Beogradu još jednom poručio da poštuju Zakon i Ustav ove države, da ne sprečavaju i ne odugovlače realizaciju decenijskog projekta, koji predstavlja potrebu, želju i opšti interes svih, da ne prave štetu državi Srbiji, građanima Opštine Čajetina, turistima i investitorima.

„Ovo je poslednje upozorenje od strane Opštine Čajetina, od svih građana ovde sa Zlatibora, da nam do Vidovdana donesu dozvolu, jer mi nećemo odlaziti za Beograd. 30. juna je Dan Opštine i naša je želja da do tada dobijemo sve građevinske dozvole, da nebi ulazili u određene probleme sa Srpskom naprednom strankom i ljudima koji vrše vlast u ime Srpske napredne stranke a ne u ime državnih institucija“, kaže Stamatović.

Svečanim obeležavanjem početka radova na izgradnji početne stanice panoramske gondole na Zlatiboru, kako navodi direktorka Gold gondole Bojana Božanić, se pokazuje želja da se sa radovima nastavi. Ona poručuje da se aktivnosti na realizaciji ovog projekta neće zaustaviti ni u jednom trenutku.

„Smatram da ministarstvo koje izdaje građevinsku dozvolu može da uzme u obzir već rešene imovinsko pravne odnose i da će moći da nam izda sve što je potrebno da bi završili ovu gondolu. Rok za završetak radova za ovu početnu stanicu je 11. jun ove godine. Mi planiramo da radove nastavimo sa podizanjem stubova. To je 36 stubova do vrha Tornika“, dodaje Božanićeva.

Početak radova na gondoli na svojstven način podržao je Zoran Kesić, autor emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“.

„Podržavam gondolu. Svaki zdravorazumski građanin Srbije mora da podrži nešto lepo. Osoba koja stalno govori „da radimo i da gradimo“ prva bi trebala da podrži nešto lepo. Ima li šta lepše od gondole koja će voziti 9 kilometara. Čuo sam da će to uživanje trajati 25 minuta. Ja sam predložio, ne znam da li se to usvaja, da se vožnja samo malo ubrza pa da traje tačno 24 minuta“, dodaje Kesić u svom duhu .

Zlatiborska gold gondola je nova atrakcija koja će Zlatibor odvesti korak dalje na svetskoj turističkoj mapi, i omogućiti da se ostvari zacrtani cilj, milion turista i 10 miliona noćenja godišnje.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dve bronzane medalje za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Brze pizza rolnice (video)

Oglasna Tabla

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla