Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Obeležen Dan opštine Požega

Požega – U sali Sportsko-kulturnog centra juče je održana Svečana akademija povodom Dana opštine Požega.

Nakon prikazivanja kratkog filma o postignutim rezultatima opštine u protekloj godini, gostima se prvo obratila predsednica Skupštine Zorica Mitrović, koja je izrazila ogromnu zahvalnost svim Požežanima koji svakodnevno podržavaju rad opštine.

„Ja danas imam čast da vam se pohvalim da sam imala tu privilegija da učestvujem u kreiranju bolje budućnosti u našem gradu, da popravljam stvari koje nisu bile dovoljno dobre i da budem deo tima koji je brinuo o Požežanima, i koji će i dalje brinuti o njima“, istakla je predsednica Skupštine.

Svim prisutnima, zatim se obratio i prvi čovek opštine Požega, dr Milan Božić, koji je govorio o radu opštine u prethodnom periodu, uspesima i planovima za dalje.

„ Suštinu našeg političkog i svakovrsnog delovanja predstavlja težnja za utemeljenjem autoriteta lokalne samouprave, odgovornost za svakodnevne probleme građana, kreiranje povoljnog poreskog i privrednog ambijenta privlačnog za mnoge razvojne investicije i projekte, čime obezbeđujemo podizanje kvaliteta života u opštini Požega“, naglasio je predsednik.

Potom su se kao govornici ređali specijalni gosti, prijatelji opštine Požega, pa je tako svoju zahvalnost izrazio i Marko Diaci, župan prijateljske opštine Šentjur, zatim i predstavnik sa Kosova i Metohije, Miodrag Mijo Radovanović. Takođe, prisutnima se obratio i narodni poslanik Krsto Janjušević, kao i Goran Petronijević, predstavnik rusko-srpskog prijateljstva.

Značajan deo Akademije bio je posvećen i dodeljivanju nagrada najuspešnijim građanima, koji su kroz lične uspehe i ogromna dostignuća promovisali svoju opštinu na najbolji način, kako u Srbiji, tako i u svetu. Opštinsko priznanje u vidu povelje dobile su Ruska humanitarna misija na Balkanu, kao i Narodna biblioteka Požega, dok se među brojnim dobitnicima priznanja u vidu plakete sa grbom opštine nalaze i Gordana i Milenko Šmakić, prosvetni radnici u penziji, Svetozar Toza Mihailović, predsednik FK „Crvena Zvezda“, istaknuti vajar Dragan Jovićević Macola, Zoran Đukić, vlasnik Etno sela u Tometinom polju. Pohvaljeni su višestruki dobrovoljni davaoci krvi, a novčanu nagradu dobili su učenici OŠ „Petar Leković“ Đurđina Mihailović i Đorđe Polugić, zatim Svetlana Prodanović, vaspitačica u PU „Olga Jovičić Rita“, medicinska sestra Anita Zelenović, Radojko Urošević, višestruko nagrađivani šahista i Bojan Radović, sportski ribolovac.

Na ogromno oduševljenje svih prisutnih, za kulturno-umetnički program bila je zadužena pevačica raskošnog glasa, Merima Njegomir.

Povodom Dana opštine, sinoć je i na prepunom gradskom trgu svoj koncert održao Haris Džinović. O oduševljenju građana najbolje svedoči možda i rekordan broj posetilaca koji prema nekim procenama prelazi i brojku od četiri hiljade. Čak ni nešto hladnije veče i kiša koja je sve do početka koncerta padala nije omelo građane Požege, ali i okolnih gradova, da više od dva sata uživaju uz najveće hitove poznatog pevača.

Izvor:Glas zapadne Srbije/Foto: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Угашен велики пожар у Ужицу, гореле бараке поред фабричког комплекса (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срби гурају бугарски шлепер на путу код Мокре Горе: Десетак возача удруженим снагама помогли возачу који се попречио

ОГЛАСНА ТАБЛА

Субвенције за мајке за куповину прве некретнине и у 2023. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 4. фебруар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Кикорики“ и „Човек по имену Ото“ – Културни центар Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас киша, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА