ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Обележавање Дана српског јединства

У Србији и Републици Српској данас се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који ће бити обележаван сваке године у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.
Руководства Србије и Републике Српске договорила су се на састанку крајем августа у Београду о обележавању заједничког празника – 15. септембра.
У свим градовима у Србији и Републици Српској на трговима и централним улицама истакнуте су заставе. Поводом великог празника – Дана српског јединства – на најважнијим улицама у Београду истакнуте је 4.000 српских застава, а Мост на Ади, Бранков мост, Палата Албанија, Дом Народне скупштине и фонтана на Славији биће осветљени у бојама српске заставе.

Широм Северне Косовске Митровице истакнуте су заставе Републике Србије поводом празника Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Дуж већине улица у граду истакнуте су српске тробојке, а највећа је постављена на једној од зграда у центру града, преко пута споменика Кнезу Лазару, пише Косово онлајн.

Пре три дана на седници Владе Републике Српске усвојен је предлог закључка да се 15. септембар обежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Заставе су истакнуте и у осталим општинама са српском већином на Косову и Метохији.

Обележавање овог датума су на ранијем састанку у Београду, договорили председник Србије Александар Вучић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Према закључку, републички органи, јединице локалне самоуправе и друге јавне установе биће обавезне да обележе овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Србије, али овај дан неће бити нерадан.

Тај празник ће бити обележаван сваке године у Републици Српској и Србији у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

ГЗС / Тањуг/Фото: Илустрација

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце