ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Obeležavanje Dana grada bez pratećih manifestacija (VIDEO)

Proslava Dana grada zbog trenutne epidemiološke situacije sa virusom Kovid 19 biće proslavljena Svečanom sednicom Skupštine grada u jednim drugačijim uslovima, bez kulturnih i sportskih manifestacija kao što je to bilo u prethodnim godinama.

Prema rečima predsednika Skupštine Branislava Mitrovića epidemiološka situacija nalaže ozbiljne mere opreza, poštovanje propisanih i preporučenih mera.

„Ono što nas je ove godine rukovodilo kada smo pravili plan za organizaciju proslave Dana grada jeste da upriličimo na takav način proslavu koja je u skladu sa aktuelnom situacijom. U petak 9. oktobra u 13 časova u sali Narodnog pozorišta biće održana Svečana sednica Skupštine grada Užica na kojoj će, pored odbornika Skupštine grada, prisustvovati i dobitnici javnih priznanja i nagrada, njih 14, za 2020. godinu.

Povodom obeležavanja 9.oktobra, Dana grada Užica medijima se obraća predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović.

Gepostet von UŽICE – OGLASNA TABLA am Montag, 5. Oktober 2020

Pored njih sednici će prisustvovati i dobitnici zahvalnica za dobrotu, požrtvovanje i humanost – 34 predstavnika institucija, kompanija, firmi, svi oni koji su u ovim veoma teškim mesecima iza nas učinili da olakšaju ono što se dešavalo u našem gradu, našoj zemlji i širom sveta. Ljudi koji su pokazali jedan visok stepen želje ili svojim posebnim aktivizmom ili donacijama ili na neki drugi način“ – istakao je Mitrović.

 

„Na konferenciji za novinare koja će biti održana u petak 09. oktobra, svim građanima Užica čestitku povodom rođendana grada Užica uputiće gradonačelnica Jelena Raković Radivojević. U večernjim časovima na lokalnim televizijama i portalima biće emitovan film o Užicu, koji će za osnovnu temu imati one velike, male Užičane koji su u periodu iza nas, u decenijama, godinama iza nas, dali veliki doprinos za razvoj grada, utkali sebe u temelje Užica i učinili da Užice bude grad onakav kakav danas jeste.“

„Smatramo da ovo jeste mera za proslavu Dana grada i iskreno se nadamo da će sledeći oktobar biti propraćen sa mnogo više raznih manifestacija, kulturnih, sportskih i da ćemo 9. oktobra sledeće godine imati mnogo više razloga za radost i da slavimo na poseban način rođendan našeg grada.

Truduli smo se da bude što manji broj prisutnih ljudi, naše bratske gradove smo obavestili da ćemo na ovaj način proslaviti rođendan grada kao i sve prijatelje. Poštujući preporuke kriznog štaba, poštujući trenutnu situaciju smatramo da je bezbednost naših sugrađana na prvom mestu i da će u godinama koje su pred nama biti vremena za takve manifestacije“- rekao je Mitrović.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)