16.9 C
Uzice
септембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Obaveštenje o donetom rešenju nosioca projekta RBS mobilne telefonije oznake „Užice13“

GRAD UŽICE
Gradska uprava za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove
Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj
Ulica Dimitrija Tucović br.52
tel. 031/592-422; faks: 031/513-469

 

Na  osnovu čl.24 i čl. 33. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu («Službeni glasnik » RS br.134/04 i 36/09) daje sledeće:

 

OBAVEŠTENJE  O  DONETOM  REŠENJU  O  ODBACIVANJU  ZAHTEVA  ZA IZDAVANJE  SAGLASNOSTI  NA  STUDIJU O PROCENI UTICAJA  NA ŽIVOTNU SREDINU PROJEKTA: RBS mobilne telefonije oznake «UŽICE13»

 

Nosilac projekta «Telenor» d.o.o, ul. Omladinskih Brigada br.90, Novi Beograd podneo je ovom Odeljenju zahtev VI broj 502-03/19 od 07.februara 2019. godine, za izdavanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat: „RBS mobilne telefonije oznake «Užice 13» koja se planira u okviru porodično-stambenog objekta u ul. Dobrosava Ružića br.22V, na kat. parceli br.4150, KO Užice, Grad Užice. Javna rasprava o predmetnoj Studiji je održana dana 14. marta 2019. godine, sa početkom u 13,00 časova, u «Skupštinskoj sali» Grada Užica, u ul. Dimitrija Tucovića br.52.

Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, postupajući po podnetom zahtevu nosioca projekta, a na osnovu članova 24. i 33. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i člana 92. u vezi člana 59. Zakona o opštem upravnom postupku («Sl. glasnik RS» broj 18/16) donela je Rešenje VI broj 502-03/19 od 13.juna 2019. godine da se ODBACUJE zahtev nosioca projekta «Telenor» d.o.o. Novi Beograd za izdavanje saglasnosti na predmetnu Studiju, kao nepotpun.

Uvid u rešenje o odbijanju saglasnosti na predmetnu Studiju, može se izvršiti  u kancelariji Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, na 2 drugom spratu – zgrade Gradskog razvojnog centra, Gradske uprave za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove – grada Užica, ulica Petra Ćelovića bb. ili na sajtu www.uzice.rs.

Rešenje o odbacivanju zahteva za  izdavanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu je konačno u upravnom postupku i protiv odluke ovog organa nosilac projekta i predstavnici zainteresovane javnosti mogu pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Upravnom sudu u Beogradu, u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovog rešenja. Rešenje možete pogledati OVDE.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Salata sa pečenim paprikama (video)

Oglasna Tabla

Vreme kestenja, opalog lišća i ajvara: Jesen nam i zvanično stiže sutra

Oglasna Tabla

Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu

Oglasna Tabla

Održan četvrti “Užički biciklistički karavan” (VIDEO)

Oglasna Tabla

MATIS proizvodi najkvalitetnije kuhinje u Srbiji, kompanija među 100 najvećih u zemlji !

Oglasna Tabla

Danas sunčano do 27 stepeni, posle podne naoblačenje

Oglasna Tabla

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla

Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

Oglasna Tabla