OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Obaraju sve rekorde: 100.000 noćenja crnogorskih turista na Zlatiboru!

Turistička organizacija Zlatibora je 23.maja u PR Centru Podgorica predstavila ponudu za predstojeću letnju sezonu. Ovom prilikom su izneti i podaci da su u prethodnoj godini na Zlatiboru turisti iz Crne Gore ostvarili oko 100.000 noćenja.
„Prošle godine je bilo registrovano u MUP-u oko 12 hiljada gostiju iz Crne Gore. Pošto je to samo dio ljudi koji dolaze, pretpostavljamo da je to oko 20 hiljada, što znači da ostvare preko 100 hiljada noćenja. To je stvarno impozantna brojka i ovo je tržište za respekt, istakao je Jovo Pavlović iz TO Zlatibor.

Što se tiče novih sadržaja posetioce Zlatibora će moći da isprobaju zip lajn u Ljubišu, a uskoro će biti u funkciji i Omladinski centar, a do kraja godine se očekuje i završetak Zlatiborske gondole, kao i otvaranje prvog hotela sa pet zvezdica.

Posebnu atrakciju će ove sezone predstavljati najduži zip lajn u Srbiji, koji se nalazi u selu Ljubišu.

„To je zip lajn dužine 550 metara i visine 130 metara. Već nakon otvaranja je postao atrakcija i veliki je broj gostiju Zlatibora koji su je posjetili i oprobali se u ovoj adrenalinskoj avanturi“, rekla je Nevena Čepić iz TO Zlatibor.

Posetioce Zlatibora ove sezone očekuje više od 100 km uređenih biciklističkih i pešačkih staza a u funkciji će biti i više uređenih vidikovaca kao i 20 lokacija za piknik i odmor u prirodi.

Pored novih sadržaja u funkciji će ove sezone biti i postojeći kao što su Dino park i Adrenalin park. Kao i prethodnih godina turisti će moći da posete Stopića pećinu, Gostiljski vodopad, muzej Staro Selo u Sirogojnu i Ski centar Tornik. Posebna pažnja je ove godine posvećena sportskom turizmu, tako je 8 fudbalskih terena u funkciji, kao i tereni za tenis i male sportove, a tu je i košarkaška hala.
Medijima u Podgorici su predstavljene i brojne manifestacije koje će se održati na Zlatiboru.

„Ove godine će posebna pažnja biti posvećena pažnja kulturnom letu jer slavimo jubilej, 125 godina postojanja organizovanog turizma. Neke od manifestacija koje će se održati na Zlatiboru su tradicionalni seoski Višeboj u Jablanici 3. juna, fudbalski turnir kup prijateljstva od 4. do 10. juna, Festival sportskog filma od 10.juna, a zatim slede manifestacije Rakijada u Šljivovici, muzički festival HillsUp i Sabor trubača“, istakla je Nevena Čepić.

Što se tiče smeštajnih kapaciteta, turisti će imati veliki izbor, kako u hotelskom smeštaju gde dominiraju hoteli sa četiri zvezdice, kao i u privatnom smeštaju gde postoji veliki broj apartmana, vila i seoskih domaćinstava“.

Pored Podgorice turistička ponuda Zlatibora je predstavljena i u Herceg Novom.

Bugarski novinari posetili Zlatibor
Turistička organizacija Zlatibor je proteklih dana organizovala studijsko putovanja za predstavnike medija i turoperatora iz Bugarske. Predstavnici medija iz Bugarske su tokom trodnevne posete Zlatiboru imali priliku da se uvere zašto je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji i da se upoznaju sa raznolikom turističkom ponudom.
Gosti iz Bugarske su posetili i domaćinstvo “Melović” u selu Rožanstvu, kako bi videli kako se i okolna mesta razvijaju paralelno sa centrom Zlatibor, a prvi utisci su pozitivni. Bugarske novinare je iznenadio veliki broj gostiju iako letnja sezona još nije počela, kao i tradicionalno zlatiborsko gostoprimstvo i veliki broj projekata koji se privodi kraju.
Ovom prilikom je sa predstavnicima turoperatora iz Sofije “Maks travel” dogovoreno da se turistička ponuda Zlatibora nađe u njihovim reklamnim katalozima.

 

Izvor: srbin.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla

Malina stiže – čeka se otkupna cena, a berača nema?

Oglasna Tabla

Šarčević: Roboti će raditi u nastavi

Oglasna Tabla

Od sutra novo popuštanje mera

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 31. maj

Oglasna Tabla