ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

O zahtevima sa protesta gradonačelnica razgovarala sa predstavnicima UOL i UG Sloga

Zahtevi definisani tokom protesta održanog 19. avgusta, bili su tema sastanka gradonačelnice Užica i njenih saradnika sa predstavnicima Užičke odbrambene lige i Udruženja građana Sloga. Njima su predočene trenutne i planirane aktivnosti vezano za uređenje korita reke Đetinje, Gradske plaže i izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže u MZ Turica.

Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević održan je veoma konstruktivan sastanak, koji sigurno neće biti i jedini. Ipak, gradonačelnica ističe da, uz razumevanje za zahteve koji su izneti u ovom momentu, najviši prioritet ima zdravlje naših sugrađana, odnosno rešavanje problema aerozagađenja.

“Rešavanje problema kanalizacije i uređenje Gradske plaže jesu izuzetno važni svima nama i zbog toga je preduzet čitav niz aktivnosti, ali sa druge strane mi moramo najpre rešiti naš gorući problem a to je aerozagađenje. Samo zbog brige o zdravlju Užičana na prvom mestu su izgradnja obilaznice i nove kotlarnice na gas. Uporedo sa tim aktivnostima radimo na detaljnim planovima i projektima za izgradnju nedostajućih delova kanalizacione mreže i uređenje Gradske plaže. Problem koji traje decenijama ne može se rešiti preko noći, i toga su svesni i naši sugrađani, ali mi smo spremni da razmotrimo sve mogućnosti, što smo potvrdili i tokom današnjeg sastanka”.

Predstavnicima Užičke odbrambene lige i Udruženja građana Sloga predočen je kompletan izveštaj o već izvedenim radovima na kolektoru i kanalizacionoj mreži u Turici i daljim planiranim aktivnostima, dogovoreno je da se još jednom obiđu privatna domaćinstva na potezu Volujačkog potoka i utvrdi njihov tačan broj. Takođe data je i informacija o trenutnom statusu projekta kanalizacije Bela Zemlja. Predočene su i aktivnosti vezane za izgradnju Regionalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Požegi i konstatovano je da u klisuri reke Đetinje nema građevinskih radova. Još jednom ponovljena je informacija da će od strane JP “Srbijavode” biti odrađen posao čišćenja dela korita reke Đetinje.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић