OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

O zahtevima sa protesta gradonačelnica razgovarala sa predstavnicima UOL i UG Sloga

Zahtevi definisani tokom protesta održanog 19. avgusta, bili su tema sastanka gradonačelnice Užica i njenih saradnika sa predstavnicima Užičke odbrambene lige i Udruženja građana Sloga. Njima su predočene trenutne i planirane aktivnosti vezano za uređenje korita reke Đetinje, Gradske plaže i izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže u MZ Turica.

Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević održan je veoma konstruktivan sastanak, koji sigurno neće biti i jedini. Ipak, gradonačelnica ističe da, uz razumevanje za zahteve koji su izneti u ovom momentu, najviši prioritet ima zdravlje naših sugrađana, odnosno rešavanje problema aerozagađenja.

“Rešavanje problema kanalizacije i uređenje Gradske plaže jesu izuzetno važni svima nama i zbog toga je preduzet čitav niz aktivnosti, ali sa druge strane mi moramo najpre rešiti naš gorući problem a to je aerozagađenje. Samo zbog brige o zdravlju Užičana na prvom mestu su izgradnja obilaznice i nove kotlarnice na gas. Uporedo sa tim aktivnostima radimo na detaljnim planovima i projektima za izgradnju nedostajućih delova kanalizacione mreže i uređenje Gradske plaže. Problem koji traje decenijama ne može se rešiti preko noći, i toga su svesni i naši sugrađani, ali mi smo spremni da razmotrimo sve mogućnosti, što smo potvrdili i tokom današnjeg sastanka”.

Predstavnicima Užičke odbrambene lige i Udruženja građana Sloga predočen je kompletan izveštaj o već izvedenim radovima na kolektoru i kanalizacionoj mreži u Turici i daljim planiranim aktivnostima, dogovoreno je da se još jednom obiđu privatna domaćinstva na potezu Volujačkog potoka i utvrdi njihov tačan broj. Takođe data je i informacija o trenutnom statusu projekta kanalizacije Bela Zemlja. Predočene su i aktivnosti vezane za izgradnju Regionalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Požegi i konstatovano je da u klisuri reke Đetinje nema građevinskih radova. Još jednom ponovljena je informacija da će od strane JP “Srbijavode” biti odrađen posao čišćenja dela korita reke Đetinje.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla