15.9 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nurdor kamp – Mesto na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život

Deveti po redu rehabilitacioni kamp za decu koja su završila onkološko lečenje „Kamp ljubavi i nade“, a koji je okupio preko četrdesetoro dece iz različitih krajeva Srbije, održava se ovih dana u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Ivanjici.

Nakon dugog i neizvesnog perioda lečenja, straha i bola, ovi mali superheroji imaju priliku da uživaju u ivanjičkoj prirodi, ali i da kroz različite kreativne, sportske i edukativne radionice istražuju svoje mogućnosti, stiču samopouzdanje i resozijalizuju se. Iz organizacije ističu zajedničku misiju unapređenja kvaliteta lečenja i života dece obelele od raka, kojoj svako može doprineti na svoj način.

Deci koja su tako rano dobila najteže životne bitke pomaže i tim specijalno edukovanih volontera koji daju sve od sebe da sedmodnevni boravak dece u Ivanjici bude što uzbudljiviji, ali i da se mališani što pre vrate u okvire zdravog i normalnog života.

Kako bi kamp bio što bolje realizovan, uključen je veliki broj prijatelja, pa su tako deca u mogućnosti da jašu konje, plivaju, ali i osete adrenalinski užitak spuštajući se Zip line-om.

Da bi lečenje zaista bilo uspešno, kada medicina završi svoj deo terapije potrebno je ovakvo mesto na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život.

Foto: Info liga

GZS/ Info liga

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla