1.6 C
Uzice
28 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Bajina Bašta / Beograd – Povodom 10 godina rada Srpske filmske asocijacije (SFA) u svečanoj sali Skupštine Beograda dodeljena su priznanja i zahvalnice predstavnicima najatraktivnijih lokacija u našoj zemlji kao i institucijama koje su dale značajnu podršku snimanju filmova i reklama i najboljim poslovnim partnerima, navodi se na sajtu NP Tara.

Na skupu je zaključeno da je zajedničkim zalaganjem filmska industrija postala jedan od nosećih stubova kreativne industrije u zemlji i regionu sa preko 30 miliona evra prihoda godišnje samo od stranih projekata koji se ovde snimaju.

“Danas Srbija nudi stranim produkcijama vrhunske studije, opremu, iskusne ekipe i izvanredne profesionalce iz oblasti vizuelnih efekata i postprodukcije. Beograd se etablirao kao jedna od značajnijih destinacija u regionu, a Srbija postala nezaobilazna stanica u istočnoj Evropi kada je produkcija filma i reklama u pitanju”, rečeno je na skupu.

Tom prilikom uručene su plakete institucijama koje su dale ključnu podršku razvoju filmske industrije i koordinaciji svih nivoa državne uprave neophodne za realizaciju produkcijskog posla. Proglašene su najatraktivnije lokacije, a plaketom su nagrađeni i najbolji filmski partneri.

Plaketu i zahvalnicu institucijama koje su dale ključnu podršku razvoju filmske industrije i koordinaciji svih nivoa državne uprave neophodne za realizaciju produkcijskog posla, dobili su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo privrede Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Vojska Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Privredna komora Srbije, Sekratarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima grada Beograda, Uprava carina, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, Turistička organizacija Srbije, Srbijašume, JKP Gradska čistoća i JKP Zelenilo Beograd.

Plaketu za najatraktivnije lokacije kojima se filmske ekipe konstantno vraćaju dobili su Dvorski kompleks – Kraljevski i Beli dvor, Grad Beograd, Grad Novi Sad i tvrđava Petrovaradin, Grad Pančevo, Sava Centar, Beogradska tvrđava Kalemegdan, Stara planina, Nacionalni park Tara, Smederevska tvrđava i KPGT.

Proizvodnja audio vizuelnog sadržaja doprinela je i razvoju drugih privrednih grana, pa su ovom prilikom posebno istaknute sledeće kuće kao najbolji filmski partneri: ABC osiguranje, „Crowne Plaza“, „Crow Serbia“, „Metropol Palace hotel“, „Saint Ten hotel“, „Radisson Collection Old Mil Belgrade” i „DHL“.

Prisutnima su se obratili prof. dr Zoran Radojičić, gradonalnik grada Beograda; Ana Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije; Gaga Đurković, predsednik UO SFA i Milica Božanić. Oni su istakli veliki uticaj filmske industrije ne samo u ekonomskom smislu već i u pogledu promocije i stvaranja bolje slike Srbije u svetu.

Glas zapadne Srbije/Foto: printskrin

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zabranjene posete u užičkoj bolnici

Oglasna Tabla

Ariljske zimske radosti

Oglasna Tabla

Mladomir iz Požege ušao u Ginisovu knjigu rekorda: Besedio više od 6 sati, talenat za držanje zdravica otkrio slučajno

Oglasna Tabla

Drvo palo na vozilo u pokretu i usmrtilo muškarca

Oglasna Tabla

Slana pita od jogurta sa šunkom i krastavčićima

Oglasna Tabla

Pretežno oblačno, mestimično s kišom

Oglasna Tabla

Данас је Савиндан

Oglasna Tabla

Užičani se rastali sa jednim od svojih najboljih košarkaša-Dušanom Kutlešićem

Oglasna Tabla

Jačanje imuniteta kod odraslih: učinite organizam otpornim u samo 8 koraka

Oglasna Tabla