-2.5 C
Uzice
децембар 5, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Bajina Bašta / Beograd – Povodom 10 godina rada Srpske filmske asocijacije (SFA) u svečanoj sali Skupštine Beograda dodeljena su priznanja i zahvalnice predstavnicima najatraktivnijih lokacija u našoj zemlji kao i institucijama koje su dale značajnu podršku snimanju filmova i reklama i najboljim poslovnim partnerima, navodi se na sajtu NP Tara.

Na skupu je zaključeno da je zajedničkim zalaganjem filmska industrija postala jedan od nosećih stubova kreativne industrije u zemlji i regionu sa preko 30 miliona evra prihoda godišnje samo od stranih projekata koji se ovde snimaju.

“Danas Srbija nudi stranim produkcijama vrhunske studije, opremu, iskusne ekipe i izvanredne profesionalce iz oblasti vizuelnih efekata i postprodukcije. Beograd se etablirao kao jedna od značajnijih destinacija u regionu, a Srbija postala nezaobilazna stanica u istočnoj Evropi kada je produkcija filma i reklama u pitanju”, rečeno je na skupu.

Tom prilikom uručene su plakete institucijama koje su dale ključnu podršku razvoju filmske industrije i koordinaciji svih nivoa državne uprave neophodne za realizaciju produkcijskog posla. Proglašene su najatraktivnije lokacije, a plaketom su nagrađeni i najbolji filmski partneri.

Plaketu i zahvalnicu institucijama koje su dale ključnu podršku razvoju filmske industrije i koordinaciji svih nivoa državne uprave neophodne za realizaciju produkcijskog posla, dobili su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo privrede Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Vojska Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Privredna komora Srbije, Sekratarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima grada Beograda, Uprava carina, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, Turistička organizacija Srbije, Srbijašume, JKP Gradska čistoća i JKP Zelenilo Beograd.

Plaketu za najatraktivnije lokacije kojima se filmske ekipe konstantno vraćaju dobili su Dvorski kompleks – Kraljevski i Beli dvor, Grad Beograd, Grad Novi Sad i tvrđava Petrovaradin, Grad Pančevo, Sava Centar, Beogradska tvrđava Kalemegdan, Stara planina, Nacionalni park Tara, Smederevska tvrđava i KPGT.

Proizvodnja audio vizuelnog sadržaja doprinela je i razvoju drugih privrednih grana, pa su ovom prilikom posebno istaknute sledeće kuće kao najbolji filmski partneri: ABC osiguranje, „Crowne Plaza“, „Crow Serbia“, „Metropol Palace hotel“, „Saint Ten hotel“, „Radisson Collection Old Mil Belgrade” i „DHL“.

Prisutnima su se obratili prof. dr Zoran Radojičić, gradonalnik grada Beograda; Ana Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije; Gaga Đurković, predsednik UO SFA i Milica Božanić. Oni su istakli veliki uticaj filmske industrije ne samo u ekonomskom smislu već i u pogledu promocije i stvaranja bolje slike Srbije u svetu.

Glas zapadne Srbije/Foto: printskrin

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nema popusta na „crni petak“, samo na crveno slovo i krsnu slavu!

Oglasna Tabla

U oktobru Zlatibor bio najposećenije turističko mesto u Srbiji

Oglasna Tabla

Balkansko Prvenstvo u karateu: Lidija Trmčić i Jana Radović u borbi za medalju

Oglasna Tabla

Manastir Rujan čeka freskopisce (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od nove godine novi uslovi za odlazak u penziju

Oglasna Tabla

Uhapšen lekar u Priboju: Primao mito i pravio lažne izveštaje, privedeno još petoro

Oglasna Tabla

Vojimir Ajdačić iz Ivanjice ugasio stotu rođendansku svećicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Otvaranje izložbe: Gustav Klimt

Oglasna Tabla