OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

НП Тара: Дивљање квадовима се наставља


Иако забрањена, возња квадовима у НП Тара је све учесталија. Током викенда у заштићеном парку природе примећено је дивљање и несавесно понашање возача квадова, кажу запослени у овом предузећу и наводе да се ово не догадја први пут.

– У суботу 5. фебруара у периоду између око 13:00 часова возач АТВ возила је обишао рампу са знаком забране саобраћаја и делом пута затвореним за саобраћај, као и делом планинарске стазе и дошао до видиковца Бањска стена. Овакво понашање је неприхватљиво и није дозвољено у националном парку, јер поред нарушавања станишта биљних и животињских врста и уништавања мобилијара угрожава се безбедност посетилаца парка – саопштили су из Националног парка Тара.

Према Закону о безбедности саобраћаја на путевима, јасно су дефинисано појмови саобраћај, пут, јавни и земљани пут. У вези са тим запослени у парку позивају се на чланове правилника о унутрашњем реду, конкретно на члан 10. у коме се измедју осталог, наводи да није дозвољена вожња мотора по шумским путевима и стазама у НП Тара.

Такодје из става 2. овог члана јавност и учесници у саобраћају обавештавају се на погодан начин, а деонице путева и места у Националном парку на којима није дозвољено кретање, заустављање или паркирање моторних возила видно се обележавају.

Забрањена је употреба возила на путевима супротно обавештењу и ознакама из става 2. овог члана.

О нелегалној возњи квадова кроз Национални парк сведоче фотографије постављене на друштвеним мрежама.

– Апелујемо на све посетиоце Националног парка Тара да се одговорно понашају и скрећемо пажњу да ће ЈП НП Тара учинити све што је у његовој моћи да се спрече и санкционишу све недозвољене и неодрживе активности. Такође, позивамо све надлежне органе на сарадњу, разумевање и подршку у решавању оваквих и сличних прекршаја и проблема. Јавност ће у најкраћем периоду бити обавештена о категорији и статусу саобраћајница у Националном парку Тара – наводе из НП Тара.

Извор:prviportal.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla