1.9 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nožem napao prodavačicu, ali je onda i ona potegla nož!

Milina Maksimović (52) iz Užica, vlasnica prodavnice u naselju Carina, odbranila je sinoć svoju radnju od razbojnika istim oružjem kojim je on njoj zapretio ukoliko joj ne preda novac – nožem.

– U trenucima dok sam bila sama u radnji uleteo je držeći veliki nož u ruci, koji je uperio prema meni i oštrim, pretećim glasom povukao „daj pare, kuč…“. Nisam se pokolebala, istog sekunda sam zgrabila nož za sečenje hleba koji je stajao na pultu, i odgovorila mu ništa manje oštro – „ajde, j…m ti majku“ – prepričava Milina šta se sinoć desilo u njenoj radnji.

Pošto se sa razbojnikom, svesna da je on fizički jači, ali namerna da odbrani svoje, našla u situaciji „nož na nož“, Milina je počela da doziva u pomoć.

Za pljačkaša kaže da je bio visok, mršav i da je nosio duksericu sa kapuljačom preko glave. Videle su mu se samo oči. A Milina je sve, osim visoka i krupna žena.

– Ostao je zapanjen kad sam izvadila nož. Za trenutak je zastao, a onda se okrenuo i izašao iz prodavnice. Krenuo je u beg, a ja za njim da ga stignem, sve sa nožem u ruci. Pobegao je niz Ulicu Aresnija Čarnojevića. Čula sam pse kako laju, pa pretpostavljam da je bežao preko okolnih dvorišta – kaže hrabra Užičanka.

Nedugo zatim u njenu prodavnicu došla je policija koju je pozvao jedan od komšija, koji je čuo njeno dozivanje u pomoć.

– Ispričala sam im šta se dogodilo, pa su krenuli u potragu sa pljačkašem. Pre nego što su krenuli, rekli su mi da sam hrabra žena, ali da nije trebalo da se junačim, nego da mu dam novac. Kroz glavu mi je kasnije prošlo da me je mogao povrediti, čak i ubiti, tek posle izvesnog vremena me stigao strah. Cele noći nisam oka sklopila – objašnjava Milina Maksimović.

Izvor: www.alo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla

Pomoć Medicinske škole Užice štićenicima manastira Sveta Petka kod Paraćina

Oglasna Tabla

Košarkaši Slobode ubedljivi protiv Pazara

Oglasna Tabla

Zašto Fića drži cenu, a Yugo ne

Oglasna Tabla