ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Новости: Струја скупља од јануара

Цена струје за домаћинства и привреду биће, највероватније, виша за 10 одсто од јануара следеће године, објавиле су „Новости“.

Привредници ће уместо садашњих 95, електричну енергију плаћати 105 евра по мегават-сату, док ће грађане мегават-сат струје, без такса и мрежарине, коштати око 41 евро, наводе „Новости“.

Унија послодаваца Србије истиче да ће поскупљење струје оптеретити наше привреднике, који ће од нове године имати нове издатке и због повећања плата, као и виших цена сировина које се углавном увозе. У Привредној комори Србије сматрају да је значајно да је поскупљење ограничено и да ћемо и даље бити међу земљама са најнижом ценом електричне енергије у Европи, преноси београдски лист.

Председник Србије Александар Вучић, крајем прошле недеље рекао је да је могуће да дође до повећања цене струје, и да ће се, када се то деси, кретати између осам и десет одсто.

Поскупљење је раније овог месеца најавила и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, која је казала да цене струје и гаса морају доћи на дневни ред, „и то више пре него касније“.

Н1 Инфо

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји