20.2 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

NOVI UDAR NA VOZAČE ! REGISTRACIJA SKUPLJA I DO 12.000 DINARA !

CECA GIF (2)

Ukoliko vam se ne poklapa broj sedišta u vozilu i u dozvoli, morate da nabavite potvrdu, koja može da košta i do 12.000 dinara, i da izvadite novu saobraćajnu dozvolu.

Vlasnici kojima broj sedišta u vozilu nije isti kao u saobraćajnoj dozvoli mogli bi da plate i do 12.000 dinara kako bi ispravili ovo neslaganje i registrovali auto, ali i izbegli kaznu.

Svaki vozač pravi prekršaj ako nema isti broj sedišta u dozvoli kao u autu. Ovaj prekršaj može da utvrdi policajac koji zaustavi vozilo u saobraćaju, a od pre više od pola godine zaposleni na tehničkom pregledu moraju da reaguju ukoliko uvide neslaganje.

Tada je, naime, počela primena odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja koje se odnose na ispitivanje vozila koje podrazumeva broj sedišta i ostale tehničke podatke u dozvoli.

Neslaganje je negde bilo posledica namere vlasnika da mu vozilo bude registrovano sa više ili manje sedišta nego što ih ima, a negde pogrešne deklaracije proizvođača ili računa kod kupovine.
– Tehnički pregledi su obavešteni da moraju da obrate pažnju na ovo, pa su vozačima kojima se podaci nisu poklapali tražili potvrdu o broju sedišta. A nju mogu da daju proizvođači, koji to naplaćuju od 4.000 do 12.000 dinara, a ako oni to iz nekog razloga ne mogu, onda to rade ovlašćene organizacije za ispitivanje vozila i Agencija za bezbednost saobraćaja, gde je ceh oko deset hiljada – navodi Saša Lakić iz Centra za tehničke preglede vozila.

S obzirom na to da su iznosi visoki, mnogi su se pobunili, pa je MUP počeo da tehničkim pregledima šalje spiskove određenih marki i tipova vozila koji bez potvrde mogu da prođu pregled.
– Ali problem je što ta obaveštenja ne postoje za sva vozila, pa će mnogi morati da plate potvrdu. Na kraju se sve prelomilo na vozačima – navodi Lakić.

Na pitanje da li problem potvrde može da se reši uvidom u dosije auta koji je u MUP, on odgovara da je to moguće, ali zahteva da vlasnik ode u policiju i pogleda dosije, a možda ga tamo neće naći ili će biti nepotpun. To je, dodaje on, maltretiranje.

Izvor:www.kurir.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla