3.7 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

NOVI UDAR NA VOZAČE ! REGISTRACIJA SKUPLJA I DO 12.000 DINARA !

CECA GIF (2)

Ukoliko vam se ne poklapa broj sedišta u vozilu i u dozvoli, morate da nabavite potvrdu, koja može da košta i do 12.000 dinara, i da izvadite novu saobraćajnu dozvolu.

Vlasnici kojima broj sedišta u vozilu nije isti kao u saobraćajnoj dozvoli mogli bi da plate i do 12.000 dinara kako bi ispravili ovo neslaganje i registrovali auto, ali i izbegli kaznu.

Svaki vozač pravi prekršaj ako nema isti broj sedišta u dozvoli kao u autu. Ovaj prekršaj može da utvrdi policajac koji zaustavi vozilo u saobraćaju, a od pre više od pola godine zaposleni na tehničkom pregledu moraju da reaguju ukoliko uvide neslaganje.

Tada je, naime, počela primena odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja koje se odnose na ispitivanje vozila koje podrazumeva broj sedišta i ostale tehničke podatke u dozvoli.

Neslaganje je negde bilo posledica namere vlasnika da mu vozilo bude registrovano sa više ili manje sedišta nego što ih ima, a negde pogrešne deklaracije proizvođača ili računa kod kupovine.
– Tehnički pregledi su obavešteni da moraju da obrate pažnju na ovo, pa su vozačima kojima se podaci nisu poklapali tražili potvrdu o broju sedišta. A nju mogu da daju proizvođači, koji to naplaćuju od 4.000 do 12.000 dinara, a ako oni to iz nekog razloga ne mogu, onda to rade ovlašćene organizacije za ispitivanje vozila i Agencija za bezbednost saobraćaja, gde je ceh oko deset hiljada – navodi Saša Lakić iz Centra za tehničke preglede vozila.

S obzirom na to da su iznosi visoki, mnogi su se pobunili, pa je MUP počeo da tehničkim pregledima šalje spiskove određenih marki i tipova vozila koji bez potvrde mogu da prođu pregled.
– Ali problem je što ta obaveštenja ne postoje za sva vozila, pa će mnogi morati da plate potvrdu. Na kraju se sve prelomilo na vozačima – navodi Lakić.

Na pitanje da li problem potvrde može da se reši uvidom u dosije auta koji je u MUP, on odgovara da je to moguće, ali zahteva da vlasnik ode u policiju i pogleda dosije, a možda ga tamo neće naći ili će biti nepotpun. To je, dodaje on, maltretiranje.

Izvor:www.kurir.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kaljenje na prvenstvu Balkana u karateu

Oglasna Tabla

Gđa Stojković se naljutila i izlepila Arilje svojim umrlicama: Komšije donele sveće i saznale istinu

Oglasna Tabla

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla