Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нови садржаји у Културном центру Севојно

Са жељом да културне и забавне садржаје приближи што већем броју суграђана свих генерација Градски културни центар Ужице велики део својих активности реализоваће и у простору Културног центра у Градској општини Севојно. Да је то прави потез, показало је и велико интересовање Севојничана за књижевно вече са Ненадом Гуглом.

 

Ненад Гугл, рођен у Минхену, одрастао у Чачку, тренутно живи и ради у Београду као професор српског језика и књижевности у Трећој београдској гимназији. Поред тога што важи за једног од омиљених професора, ученицима средњих школа је познат и по томе што је учествовао у снимању часова српског језика и књижевности за потребе наставе на даљину. Активно се бави књижевним радом. Свој до сада најпопуларнији роман „Умро сам у петак” објавио је 2017. године, а публици у Севојну представио се својом новом књигом „Велелепота секунде”.

Како је истакао главни јунак његовог новог романа долази у четири различите ситуације у којима мора у једној секунди да донесе одлуку од које ће зависити његов живот.

“Покушавам на тај начин да кажем да је свако од нас, сваки читалац, врло често у таквим ситуацијама, које нам можда дају могућност да имамо и више времена да одлучимо али свака одлука мења ток нашег живота на неку другу страну. Покушао сам да све ситуацију буду напете да књига буде занимљива, да радња иде брзо, а да у исто време буде и дубока, пошто савремени читалац не трпи досаду и неку врсту спорости.”

Према његовим речима два романа која је написао радњом и ликовима нису повезани, али како истиче неки основни образац као днк постоји. У припреми је и трећи под радним називом “Хиљаду година као дан кад минем”.

Филип Баралић директор Градског културног центра Ужице задовољан је одзивом публике у Севојну

“Ово је тек један у низу садржаја који ћемо планирати током године и надам се да ће ово прерасти у једну лепу праксу која ће заживети. Идеја нам је да у сарадњи са Градском општином Севојно радимо мало више на децентрализацији како би били што ближи нашој публици”.

Поред Градског културног центра Ужице у наредном периоду у простору Културног центра у Севојну своје садржаје представиће и остале градске установе културе.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА