8.8 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

NOVI PROJEKAT ZLATIBORSKOG KRUGA ZA POBOLJŠANJE RADA DNEVNOG BORAVKA ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU U ČAJETINI

Udruženje građana Zlatiborski krug realizuje novi projekat pod nazivom ,,Unapređenje kvaliteta usluge Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u opštini Čajetina“.

Projektom je predviđeno opremanje Kinezi sale u okviru Dnevnog boravka, kako bi se omogućio efikasniji i delotvorniji rad fizioterapeuta sa korisnicima. Tokom avgusta je realizovan deo predviđenih aktivnosti, vezan za nabavku opreme i uređenje Dnevnog boravka. Nabavljena oprema će omogućiti realizaciju vežbi za psiho-fizički razvoj u skladu sa preporukama lekara za svako dete. Pregrađivanjem postojeće prostorije pokretnim vratima, obezbeđeni su uslovi za nesmetan rad fizioteraeuta sa svakim

Opremu će, osim korisnika „Zračka“, moći da koriste i deca iz vrtića i osnovne škole, koja imaju potrebu za rad sa fizioterapeutom, a na osnovu preporuke lekara.

Za naredni period je planirana obuka za nove članove Volonterskog socijalnog servisa, koja će se realizovati kroz dve celodnevne radionice. Obuka će obuhvatiti teme: omladinski aktivizam i volonterizam; komunikacija; inkluzija; igra kao razvojno sredstvo za decu sa smetnjama u razvoju; prevazilaženje ograničenja…

Učesnici obuke će, nakon realizovanih radionica, u saradnji sa osobljem Dnevnog boravka organizovati šest jednodnevnih radionica za korisnike boravka.

Prema rečima mr Zorice Milosavljević, predsednice Udruženja, uloga volontera u radu sa korisnicima „Zračka“ je veoma značajna. Zlatiborski krug, koji je pružalac usluge Dnevnog boravka, trudi se da se redovno organizuju kreativne, sportske, kulinarske radionice i druge aktivnosti koje uključuju i angažovanje volontera.

Projekat ,,Unapređenje kvaliteta usluge Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u opštini Čajetina“ traje 6 meseci, a podržan je od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla