Огласна табла
СРБИЈА УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нови конкурс за куповину сеоских кућа уз подршку Министарства за бригу о селу

Министарство за бригу о селу расписало је нови јавни конкурс за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом за 2023. годину. Право учешћа на конкурсу имају појединци, самохрани родитељи, брачни парови и ванбрачни партнери, који имају мање од 45 година живота и испуњавају све обавезно прописане услове за учешће на јавном конкурсу. Текст конкурса и неопходну документацију грађани Ужица могу преузети на потирници Градске куће, где ће добити и остале неопходне информације, везано за процедуру пријављивања.

Подносиоци пријаве конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе, на чијој територији се налази сеоска кућа са окућницом. Јединица локалне самоуправе изјавом потврђује тачност података и испуњеност услова, који се односе на сеоску кућу са окућницом за коју се подносиоци пријаве определе.

Министарство за бригу о селу додељује бесповратна средства за куповину сеоске куће са окућницом чија процењена тржишна вредност непокретности не може бити већа од 1.200.000,00 динара колики је и максимални износ бесповратних средстава.

Куће које подлежу програмима Министарства за бригу о селу такође морају да прођу одређене критеријуме. Сеоска кућа мора да се налази у селу у којем постоји бар један од објеката јавне службе или услуга (здравствена амбуланта, пошта, школа, станица превоза итд.). Наравно, првенствено мора да испуњава основне услове за живот и становање.Такође је битно да је уписана у катастар на име продавца, и да је непокретност, као и сви пратећи објекти, изграђена у складу са прописима. Последњи услов је да јој је цена у границама тржишне вредности и да кућа и помоћни објекти нису предмет судског спора.

До сада је кроз овај програм укупно купљена 1.631 кућа у 119 локалних самоуправа међу којима је и град Ужице, на чијој територији су у прошлој години купљене две куће.

Процењује се да у Србији има око 200 хиљада напуштених сеоских кућа са окућницом, које су на располагању пољопривредницима и младима који желе да остану да живе на селу. Сви занитересовани, обавезна документа која се достављају уз пријаву, као и сам образац пријаве могу преузети на портирници Градске куће или електронским путем на званичној страници Минстарства за бригу о селу.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Летовања су поскупела, а ево где можете проћи јефтиније

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава даје 300.000 динара за почетак бизниса, а остало је још мало времена: Ко и како може да се пријави за субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Славица из Ужица је светска путница, до сада је обишла 43 земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна шака бадема дневно смањује ниво шећера у крви

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Голд гондола

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Невеном Буча (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас у Србији претежно сунчано, до 22 степена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм ПРО представљен у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у Ужицу Фестивал хорскe музике

ОГЛАСНА ТАБЛА