6 C
Uzice
март 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Novi detalji krađe oružja iz policijskog magacina u Užicu: Lopovi puške izneli kroz prozor a najgore je što su bile ispravne!

Ukupno 28 pušaka M-48 koje su pokradene iz policijskog magacina u bivšoj vojnoj kasarni u užičkom naselju Krčagovo, i čija je krađa otkrivena u sredu, bile su ispravne a lopovi su u magacin ušli kroz prozor, saznaje Kurir.

Puške su, prema ovim informacijama, prikupljene od građana u upravnom postupku i bile su smeštene u drvenim sanducima hangara u gornjem delu kasarne.

Poznato je da vrata na hangaru nisu provaljena ni obijena, a kradljivci su se nekako popeli do prozora koji je prilično visoko, razbili staklo i zatim se spustili u hangar. Tu su otvorili sanduke, puške su kroz prozor izbačene napolje, a iz kruga kasarne iznete su najverovatnije kroz šumu koja se nalazi iznad.

Kako saznajemo, odmah pošto je pre dva dana krađa otkrivena, otvorena je istraga i od tada se traga gde je moglo završiti 28 pušaka sa kojima može da se naoruža bezmalo pola čete.

Prema nepotvrđenim informacijama puške su bile da su bile spremljene za uništenje.

Inače, na prostoru nekadašnje kasarne JNA u Krčagovu sada se gradi prodajni objekat jednog velikog trgovinskog lanca, krug kasarne nije više obezbeđen, a u blizini su još neki objekti koje koristi policija.

Izvor:Kurir.rs/Z.Š.
Foto ilustracija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

IZVUČENE DVE SEDMICE! 1.110.000 evra odlaze u Užice i Sontu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Javni poziv za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje u 2019. godini

Oglasna Tabla

Zakazivanje u Čigoti od utorka do subote

Oglasna Tabla