ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Novi besplatni udžbenici dostupni od danas

Na sajtu besplatnabiblioteka.com od danas su dostupni novi udžbenici za 7. i 8. razred osnovne škole, saopšteno je danas iz Fondacije „Aleksandar Kavčić“

Kako se navodi u saopštenju, od udžbenika za 8.razred za sada su dostupni udžbenici za fiziku, kao i engleski za osmu godinu učenja i engleski za četvrtu godinu učenja. Za 7. razred dostupan je udžbenik iz likovnog. Takođe za 7. razred uskoro će biti moguće naručiti i konstruktorski materijal za predmet „Tehnika i Tehnologija“.

„Od danas smo počeli da stavljamo udžbenike za 8. razred, i cilj nam je da u narednom periodu budu dostupni svi udžbenici. Narednih nedelja imaćemo udžbenike i za još neke razrede“, najavio je profeor Aleksandar Kačić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

Fondacija „Alek Kavčić“ osnovana je početkom 2020.godine, osnovni ciljevi su promocija obrazovanja i nauke.

Podsećamo, profesor na Karnegi Melon Univerzitetu u Pitsburgu Aleksandar Kavčić realizovao je, u okviru fondacije “Alek Kavčić”, projekat besplatnih udžbenika za obrazovanje u Srbiji, a koji se nalaze u elektronskoj formi na internetu, i naravano, mogu da se štampaju za lične potrebe. Kavčić je na svom Tviter nalogu napisao da su besplatni udžbenici postali srpska stvarnost.

Naime, profesor je podelio link ka sajtu besplatnabiblioteka.com, a gde se može videti da će osnovcima na raspolaganju biti online udžbenici za sve nivoe razreda, od prvog do osmog.

Izvior:nova.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа