OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Novi asfalt na 1,3 kilometra glavnog puta u MZ Gorjani (VIDEO)

Užice – Novi asfalt postavlja se u Gorjanima na glavnom putnom pravcu u ovoj mesnoj zajednici. Ove godine asfaltom se presvlači deonica duga oko 1,3 kilometra, a preostali deo u istoj dužini biće urađen naredne godine.

Ovaj putni pravac radi se udruženim sredstvima meštana i Grada u iznosu od šest miliona dinara. Nenad Šibalić iz Režijskog odbora zahvalio se gradskom rukovodstvu, meštanima i sugrađaninu Radomiru Bosiljčiću koji je pomogao u izgradnji ovog puta.

“Ovaj put ne koriste samo meštani sela već se vezuje i za Radovce u opštini Požega odakle je bliže doći ovim putem nego magistralom. Izgradnjom puta smo dobili ne samo lakše putovanje nego i lakši protok roba i usluga. Takođe postoji interesovanje da se ljudi doseljavaju u ovaj deo sela, i raste potražnja za kupovinom placeva što će pomoći u mnogome i meštanima ovog dela sela. Pored putne infrastrukture važno nam je da rešimo i problem vodosnabdevanja. Danas smo imali konstruktivan sastanak i došli smo do rešenja koje bi trebalo da razradimo”.

I Milan Plavić za rešavanje svakodnevnih problema zalaže se više od 50 godina. Zato mu je kako ističe posebno zadovoljstvo kada se nešto konkretno uradi.

“Grad Užice je razumeo naše probleme i pomogli su nam da dovedemo do ovog stanja da može svako da d0đe autom, da dođe hitna pomoć, veterinar i da našu robu koju imamo možemo da izvozimo na pijac. Ako rešimo pitanje vode i puta onda imamo uslova da u ovom selu ostane omladina, da se vrati i da ovo selo bude pristojno za život”.

Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice nada se da će vremenske prilike biti povoljne kako bi se završili započeti radovi u ovoj, ali i ostalim mesnim zajednicama.

“Završeni su Nikojevići, druga ekipa radi krpljenje putnog pravca Zlakusa-Krvavci, radi se u Biosci, Staparima i Gostinici gde se završava poslednji putni pravac, posle čega se prelazi u Karan. Ono što ne stignemo aneksiraćemo ugovorom i završiti na početku sledeće građevinske sezone”.

Po rečima Slobodana Šiljkovića člana Gradskog veća za saobraćaj radi se i na gradskim ulicama. Biće presvučene novim asfaltom ulice Lipa i Momčila Tešića, a u skladu sa zahtevima građana i privrednika koji posluju u ovim ulicama razmatra se i promena smera kretanja.

“Time ćemo dobiti direktni izlazak Ulice Lipa na kružni tok, za Gradsku opštinu Sevojno, Zlatibor, desno u grad. Iz Ulice Momčila Tešića sada idemo desno zakrčujemo saobraćaj i ponovo se vraćamo na pešački prelaz koji svima predstavlja problem”.

 

Šiljković dodaje da se nastavljaju i sve ostale aktivnosti vezane za ubrzanje toka saobraćaja, radi se na studijama opravdanosti izgradnje novih kružnih tokova i analizi svih raskrsnica.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворене Спортске игре младих на Златибору

Oglasna Tabla

У Народном позоришту премијера, у ГКЦ-у два концерта

Oglasna Tabla

Слабо интересовање за бербу малина, дневница од 3000 до 6000 динара

Oglasna Tabla

МУП идентификовао мејлове са којих су стизале лажне дојаве

Oglasna Tabla

Продужен рок за пријаву на конкурс за субвенционисану набавку ложних уређаја

Oglasna Tabla

Пет беба рођено у ужичком породилишту

Oglasna Tabla

Почео Xross Hard Enduro светски шампионат на Златибору

Oglasna Tabla

Времанска прогноза за четвртак 19. мај

Oglasna Tabla

Ученик шестог разреда претучен после школе, ударан рукама и тврдим предметом

Oglasna Tabla