ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Novi asfalt na 1,3 kilometra glavnog puta u MZ Gorjani (VIDEO)

Užice – Novi asfalt postavlja se u Gorjanima na glavnom putnom pravcu u ovoj mesnoj zajednici. Ove godine asfaltom se presvlači deonica duga oko 1,3 kilometra, a preostali deo u istoj dužini biće urađen naredne godine.

Ovaj putni pravac radi se udruženim sredstvima meštana i Grada u iznosu od šest miliona dinara. Nenad Šibalić iz Režijskog odbora zahvalio se gradskom rukovodstvu, meštanima i sugrađaninu Radomiru Bosiljčiću koji je pomogao u izgradnji ovog puta.

“Ovaj put ne koriste samo meštani sela već se vezuje i za Radovce u opštini Požega odakle je bliže doći ovim putem nego magistralom. Izgradnjom puta smo dobili ne samo lakše putovanje nego i lakši protok roba i usluga. Takođe postoji interesovanje da se ljudi doseljavaju u ovaj deo sela, i raste potražnja za kupovinom placeva što će pomoći u mnogome i meštanima ovog dela sela. Pored putne infrastrukture važno nam je da rešimo i problem vodosnabdevanja. Danas smo imali konstruktivan sastanak i došli smo do rešenja koje bi trebalo da razradimo”.

I Milan Plavić za rešavanje svakodnevnih problema zalaže se više od 50 godina. Zato mu je kako ističe posebno zadovoljstvo kada se nešto konkretno uradi.

“Grad Užice je razumeo naše probleme i pomogli su nam da dovedemo do ovog stanja da može svako da d0đe autom, da dođe hitna pomoć, veterinar i da našu robu koju imamo možemo da izvozimo na pijac. Ako rešimo pitanje vode i puta onda imamo uslova da u ovom selu ostane omladina, da se vrati i da ovo selo bude pristojno za život”.

Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice nada se da će vremenske prilike biti povoljne kako bi se završili započeti radovi u ovoj, ali i ostalim mesnim zajednicama.

“Završeni su Nikojevići, druga ekipa radi krpljenje putnog pravca Zlakusa-Krvavci, radi se u Biosci, Staparima i Gostinici gde se završava poslednji putni pravac, posle čega se prelazi u Karan. Ono što ne stignemo aneksiraćemo ugovorom i završiti na početku sledeće građevinske sezone”.

Po rečima Slobodana Šiljkovića člana Gradskog veća za saobraćaj radi se i na gradskim ulicama. Biće presvučene novim asfaltom ulice Lipa i Momčila Tešića, a u skladu sa zahtevima građana i privrednika koji posluju u ovim ulicama razmatra se i promena smera kretanja.

“Time ćemo dobiti direktni izlazak Ulice Lipa na kružni tok, za Gradsku opštinu Sevojno, Zlatibor, desno u grad. Iz Ulice Momčila Tešića sada idemo desno zakrčujemo saobraćaj i ponovo se vraćamo na pešački prelaz koji svima predstavlja problem”.

 

Šiljković dodaje da se nastavljaju i sve ostale aktivnosti vezane za ubrzanje toka saobraćaja, radi se na studijama opravdanosti izgradnje novih kružnih tokova i analizi svih raskrsnica.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Весном Читаковић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провизије, нотификације, одржавање рачуна: Шта све банке наплаћују?

ОГЛАСНА ТАБЛА

До краја месеца предлог за обавезно служење војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан планете Земље обележен у ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата редовне накнаде за незапослене

ОГЛАСНА ТАБЛА