Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нове незваничне информације о пуцњави у школи на Врачару наслућују да је трагедија много већа него што је у први мах изгледало

У Основној школи на „Владислав Рибникар“ на Врачару јутрос око 8 часова дошло је до пуцњаве. Према до сада познатим информацијама, пуцао је дечак, 14 година, убијен је радник обезбеђења. Према првим информација, рањено је најмање четворо ученика, као и једна наставница. Ученик је ухапшен. Према најновијим информацијама, осим радника обезбеђења, убијено је и неколико деце, али тачан број није утврђен, медији спекулишу бројкама од 6 до 8 настрадале деце.

10:37 – Онлајн настава у Трећој београдској гимназији:
Настава у Трећој београдској гимназији која се налази тик уз ОШ „Владислав Рибникар“ данас ће бити одржана онлајн. Родитељима деце јављено да данас не шаљу децу у школу.

10:35 -„Уперио је пиштољ у све нас!“: Деца сведоче о стравичној пуцњави у школи
Како причају ученици, ђак је уперио пиштољ у све који су се нашли у ходнику, када је настала општа паника. Ученик који је пуцао је ишао у одељење 7/3.

– Чуо сам пуцњаву, неки ђаци су одмах изашли у ходник да виде шта се дешава. Ја сам прво мислио да се нешто чуло напољу. Сви су почели да вриште, настала је општа паника, сви су кренули да трче, када сам изашао видео сам га, он је дошао и уперио пиштољ у све нас – кроз плач прича један од шокираних ученика за „Блиц“.

10:34 – Стање рањене деце
Троје деце је смештено у Тиршовој, једно дете је у критичном стању, налази се у операционој сали, има тешке повреде главе и животно је угрожено. Друго двоје се налази на интензивној нези и имају прострелне ране, углавном екстремитета.

10:30 – Ово је ученик који је јутрос пуцао у школи“Добио је јединицу из историје и тада је полудео. Упуцао је историчарку у кабинету, а онда и другове. Он има све петице, а сви га зовемо штребер“, причају ђаци Основне школе „Владислав Рибникар“ где је ученик седмог разреда пуцњем из очевог пиштоља убио школског чувара и тешко ранио више особа. Ово је дечак који је јутрос пуцао у ОШ „Владислав Рибникар“.

10:27 – Родитељи: У Тиршовој 16 повређене децеРодитељи чија су деца у Тиршовој, кажу да има 16 повређене деце.

10:20 – Најновије незваничне информације: Убијено више деце
Нове незваничне информације о пуцњави у школи на Врачару наслућују да је трагедија много већа него што је у први мах изгледало, а према најновијим информацијама, осим радника обезбеђења, убијено је и неколико деце. Тачан број није утврђен, медији спекулишу бројкама од 6 до 8 настрадале деце.

10:17 – Нека деца и даље закључана са својим учитељицама
Децу изводе разред по разред, нека деца су и даље закључана са својим учитељицама у учионицама.

10:13 – Донео очев пиштољ са пет пуних шаржера
Ученик који је јутрос пуцао у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару и том приликом убио чувара, а ранио више ученика и наставника, ушао је у школу са пет пуних шаржера, пишу београдски медији.

10:10 – Стигли Бранко Ружић, Даница Грујичић и Веселин Милић
На лице места стигли су министри Бранко Ружић и Даница Грујичић, као и Веселин Милић, начелник Полицијске управе за град Београд.

09:58 – Деца плачу, истраумирана, родитељи у шоку
Испред ОШ Владислав Рибникар, где је јутрос дечак пуцао на ученике и наставницу, потресне сцене. Деца су истраумирана, плачу, родитељи су у тоталном шоку.

09:55 – Водитељ Зоран Кесић испред и његово дете иде у ову школу
Испред школе окупили су се родитељи деце, међу којима је и водитељ Зоран Кесић: „Ја сам дошао испред школе да видим шта се дешава, јер моје дете иде у ту школу, али ове недеље је друга смена. Не знам шта да кажем, ово је страшно, јако сам узнемирен… Наша деца иду у ту школу… – почео је Зоран за Телеграф и додао да су људи јако уплашени.

09:53 – Девојчица на реанимацији, два дечака имају прострелне ране
Према најновијим информација из дечје болнице у Тиршовој, једна девојчица је на реанимацији, а два дечака имају прострелне ране.

09:42 – У ранцу и флаша за запаљивом течношћу
Пуцњава се десила у холу школе, а у једној учионици, заправо у кабинету за историју, пронађен је ранац у њему у коме је био пиштољ и неколико флаша са запаљивом течношћу. Не зна се коме припада тај ранац.

09:40 – Ухапшен дечак који је пуцао
Дечак који је јутрос пуцао у ОШ „Владислав Рибникар“ ухапшен је. На овом линку погледајте снимак хапшења дечака који је пуцао.

09:25 – Погледајте прве фотографије са лица места
Затворене су улице Краља Милутина и Светозара Марковића. На лицу места су тужиоци и јаке полицијске мере. Ово су прве фотографије из ОШ „Владислав Рииникар“, где је дечак пуцао на ђаке.

09:10 – Четворо ученика у Ургентном центру
Према првим информацијама, четворо ученика је превезено у Ургентни центар. Мотив је за сада непознат.

09:05 – Понео у школу очев пиштољ
Дечак је, како преносе медији, понео очев пиштољ у школу.

08:59 – Полиција и хитна одјуриле на терен
Према информацијама са терена, на лице места одјуриле су Хитна помоћ и полиција.

08:57 – Има повређених у пуцњави у школи
Како незванично сазнајемо, у пуцњави у ОШ „Владислав Рибникар“ има повређених.

08:55 – Све најновије вести пратите у нашем блогу уживо
Све најновије вести везане за пуцњаву у Основној школи „Владислав Рибникар“, пратите у нашем блогу уживо.

Извор: БЛИЦ

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу

Нове цене горива

Две нове изложбе у Рефлектору

Колапс на путу код Ужица: Обрушило се на стотине кубика камења, киша створила одрон