ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Нове мултифункционалне справе стижу на “Стазу здравља”

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима и представницима ВУ “Тара” обишла је трим стазу на Тари, дуж које ће бити постављени потпуно нови садржаји и мобилијар у оквиру заједничког пројекта Града Ужица и Министарства заштите животне средине.

Како је истакла градоначелница, реч је о пројекту који предвиђа замену и санацију справа дуж трим стазе, а који је вредан 10,7 милиона динара. 7,6 милиона динара су средства опредељена од стране Министарства заштите животне средине а 3,1 милион динара средства Града Ужица. Планирано је постављање нових 16 справа за вежбање и дрвених ивичњака у дужини целе стазе од готово 2 километра. Такође биће постављена и три нова летњиковца, као и стубови за обележавање стазе и нове канте за отпатке.

“Драго нам је што ће посетиоци и туристи реализацијом овог пројекта добити нове садржаје на Тари, нашој планини чије ћемо потенцијале и даље развијати, али у складу са планским документима и уз обавезно очување свих природних потенцијала. Да је то могуће показујемо управо пројектима, какав је прошлогодишња изградња дечијег игралишта, а сада и трим стаза”.

Подсетивши на слогане које користе у промоцији ” Место где почиње лепота” и “Да нам породица буде здрава”, Љупко Ћировић директор Војне установе “Тара”, истакао је да ће после реконструкције ове стазе и монтаже нове опреме и посетиоци бити много задовољнији.

“Циљ нам је да наставимо реализацију идеја и сарадњу која за резултат има већ два успешна пројекта. Желимо да све породице као и гости који долазе на ову планинску лепотицу оду са позитивном енергијом и најлепшим утисцима. Хвала градоначелници и њеном тиму на реализацији и подршци, на здравом и корисном уређењу планине Таре и настојањима да је сачувамо и да остане место где почиње лепота. Хвала и Министарству за заштити животне средине”.

О доброј сарадњи и искреним намерама за очување природних потенцијала Таре сведочиће и дрво пријатељства које су у близини хотела “Оморика” и Стазе здравља засадили градоначелница Ужица и директор ВУ “Тара”.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји