OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нове мултифункционалне справе стижу на “Стазу здравља”

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима и представницима ВУ “Тара” обишла је трим стазу на Тари, дуж које ће бити постављени потпуно нови садржаји и мобилијар у оквиру заједничког пројекта Града Ужица и Министарства заштите животне средине.

Како је истакла градоначелница, реч је о пројекту који предвиђа замену и санацију справа дуж трим стазе, а који је вредан 10,7 милиона динара. 7,6 милиона динара су средства опредељена од стране Министарства заштите животне средине а 3,1 милион динара средства Града Ужица. Планирано је постављање нових 16 справа за вежбање и дрвених ивичњака у дужини целе стазе од готово 2 километра. Такође биће постављена и три нова летњиковца, као и стубови за обележавање стазе и нове канте за отпатке.

“Драго нам је што ће посетиоци и туристи реализацијом овог пројекта добити нове садржаје на Тари, нашој планини чије ћемо потенцијале и даље развијати, али у складу са планским документима и уз обавезно очување свих природних потенцијала. Да је то могуће показујемо управо пројектима, какав је прошлогодишња изградња дечијег игралишта, а сада и трим стаза”.

Подсетивши на слогане које користе у промоцији ” Место где почиње лепота” и “Да нам породица буде здрава”, Љупко Ћировић директор Војне установе “Тара”, истакао је да ће после реконструкције ове стазе и монтаже нове опреме и посетиоци бити много задовољнији.

“Циљ нам је да наставимо реализацију идеја и сарадњу која за резултат има већ два успешна пројекта. Желимо да све породице као и гости који долазе на ову планинску лепотицу оду са позитивном енергијом и најлепшим утисцима. Хвала градоначелници и њеном тиму на реализацији и подршци, на здравом и корисном уређењу планине Таре и настојањима да је сачувамо и да остане место где почиње лепота. Хвала и Министарству за заштити животне средине”.

О доброј сарадњи и искреним намерама за очување природних потенцијала Таре сведочиће и дрво пријатељства које су у близини хотела “Оморика” и Стазе здравља засадили градоначелница Ужица и директор ВУ “Тара”.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА