11.7 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

NOVA VOZILA ZA POLICIJSKE UPRAVE


Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su isporučena policijskim upravama širom Srbije.

Ministar policije Nebojša Stefanović najavio je da će do kraja godine vozni park Ministarstva biti bogatiji za više od 1.000 vozila.

„Kao ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što će naše kolege policajci koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu. Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije“, rekao je Stefanović.

On je precizirao da su vozila namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji, ali i da su ona samo prvi kontigent automobila koji su nabavljeni.

„Očekujem da se vozila koriste isključivo u interesu građana. Svakim danom rada u Ministarstvu trudio sam se da policijskim službenicima i svim drugim službenicima našeg Ministarstva olakšam rad nabavkom nove opreme, vozila, uniformi i svega onoga što im je potrebno za rad“, istakao je Stefanović, dodajući da je ovo značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji.

Foto: MUP

Stefanović je rekao i da ovo nije poslednja isporuka i da će u će u narednom periodu policijski službenici dobiti i nove marice, patrolne motocikle, nova vatrogasna i terenska vozila.

„Trudićemo se da u okviru drugog kapitalnog projekat dodatno osavremenimo i moderenizujemo opremu i vozila za Upravu kriminalističke policije, granične policije, Jedinice za obezbeđenje i drugih jedinica. Posvećeno radimo na tome da osavremenimo policiju i damo joj najbolje moguće uslove za rad“, rekao je Stefanović.

On je dodao i da je Ministarstvo formiralo Komisiju za rashod starih dotrajalnih vozila, čiji je cilj da između 700 i 1.000 vozila, koliko ih ima dotrajalih po proceni MUP-a, a koja su prešla više od 103.000 kilometra i koja više nisu za svakodnevnu upotrebu, budu zamenjena i rashodovana, odnosno prodata, a da tim novcem bude kupljen jedan dodatni broj vozila.

„Kao potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što sam se sa svojim kolegama, uz podršku vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izborio da od janura imamo i veće plate za naše policajce“, istakao je Stefanović.

Stefanović je podsetio i da je u prethodnom periodu za redovnu policiju nabavljeno više od 20.000 novih uniformi, da je izvršena moderenizacija oklopnih vozila i rekonstrukcija jednog broja poliicijskih stanica, koje su opremljene novim nameštajem i kompjuterskom opremom.

„Do kraja godine očekuje nas opremanje većim brojem računara svih policijskih stanica u Srbiji, nove uniforme za Žandarmeriju, SAJ, Policijsku brigadu, Interventne jedinice policije i graničnu policiju, kao i zaštitna oprema“, rekao je Stefanović.

Foto: MUP

On je dodao da će biti nabavljena i nova zaštitna oprema za pripadnike Sektora za vanredne situacije.

„Početkom 2019. stižu nam i tri nova helikoptera koja smo nabavili uz pomoć Vlade i to nakon 40 godina od poslednje nabavke“, naglasio je ministar.

Na kraju ceremonije dodele službenih vozila, Stefanović je poželeo policajcima da im nova vozila pomognu da budu efikasniji i da u obavljanju svojih zadataka budu zaštićeni i opremljeniji.

„Trudiću se da kao ministar unutrašnjih poslova i kvalitet rada policije bude bolji, da građani Srbije osete boljitak, da osete da je naša Srbija bezbednija i da vide koliko vrede ovi momci i devojke u plavom koji se svakodnevno bore da naša deca i svi naši građani budu bezbedni“, zaključio je Stefanović.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla