17 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Nova Varoš dobija akreditovani univerzitet

Univerzitet za poslovne studije iz Banja Luke od ove jeseni otvoriće u Novoj Varoši izdvojeno odeljenje čime će se steći uslovi da mladi iz ove opštine nakon završetka srednje škole ostanu u svom gradu i tu upišu studije. Reč je o akreditovanom univerzitetu sa međunarodno priznatim diplomama. Budućim brucošima na raspolaganju će biti sedam smerova i to fakultet za poslovne i finansijske studije, fakultet za primenjenu ekonomiju, fakultet za informacione tehnologije i dizajn, fakultet za ekologiju,fakultet za novinarstvo i komunikologiju, fakultet za turizam i hotelijerstvo i fakultet pravnih nauka.

Upisni rok je krajem juna i početkom septembra. Takođe svi oni studenti koji su završili strukovne studije mogu upisati četvrtu godinu akademskih stuja na ovom univerzitetu u Novoj Varoši.

Inače ovo je šansa za sve roditelje koij nisu u prilici da zbog visokih troškova koji prate studiranje, svojoj deci omoguće školovanje van Nove Varoši, da to sada učine u svom gradu. Posebno zanimljiv smer mogao bi da bude fakultet za turizam i hotelijerstvo obzirom na ekspanziju turizma koju beleži poslednjih nekoliko godina ova opština, te deficit školovane radne snage koji muči ovdašnje hotelijere.

Izvor: PP Media

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Oglasna Tabla

Vozači kamiona i autobusa neće moći da rade ako do kraja godine ne nabave ovaj dokument

Oglasna Tabla

Ministar Šarčević prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u Sevojnu

Oglasna Tabla