OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нова Уредба о ограничењу цена намирница, гориво скупље за 7 динара

Влада Републике Србије усвојила је на јучерашњој седници измењену и допуњену Уредбу о ограничавању цене основних животних намирница у циљу даље заштите тржишта, односно спречавања деформација у формирању цена наведених роба, које су изузетно важне за снабдевање потрошача, а нарочито сиромашнијих социјалних категорија, наводи се у саопштењу.

Влада је усвојила измењену и допуњену Уредбу о ограничавању цене намирница – шeћep кристал у паковању од једног килограма, брашно тип T-400 глатко у паковању до пет килограма укључујући и пет килограма, брашно тип T-500 у паковању до пет килограма укључујући и пет килограма, јестиво сунцокретово yљe у паковању од једног литра, свињско месо – бут. Уредба ће се примењивати у трајању од 60 дана од дана ступања на снагу.

Влада Србије усвојила је измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте којом се просечна велепродајна цена деривата евродизел и европремијум БМБ-95 на територији Републике Србије увећава за по седам динара. Ова уредба важиће од ступања на снагу, 29. априла, до 31. маја ове године, наводи се у саопштењу Владе.

Како се наводи у саопштењу, привредни субјекти који обављају делатност трговине моторним и другим горивима на станицама за снабдевање превозних средстава у обавези су да наставе да испоручују ове деривате утакањем у погонске резервоаре превозних средстава и посуде за транспорт деривата нафте у максималној количини до 60 литара.

Чланови Владе донели су одлуку о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте за 15 одсто од објављених усклађених износа на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља, а имајући у виду актуелну ситуацију са ценом сирове нафте на светском тржишту, као и њену тендецију даљег раста, која негативно утиче на макроекономску стабилност у земљи.

На данашњој седници донета је одлука о исплати једнократне новчане помоћи, у износу од по 10.000 динара, запосленима у предшколским установама, а имајући у виду да су услед ванредних околности пандемије били изложени додатном напору приликом спровођења васпитно-образовног рада.

Влада Србије усвојила је Акциони план за период 2022–2024. године за спровођење Програма управљања отпадом у Републици Србији за период 2022–2031. године, којим се даље унапређује систем управљања комуналним отпадом кроз повећану стопу рециклаже, смањује одлагање биоразградивог отпада на депоније, успоставља систем одрживог управљања опасним и индустријским отпадом и повећава стопа сакупљања, поновне употребе и рециклаже посебних токова отпада.

Такође, Акционим планом се поспешује ефикасније коришћење ресурса, ојачава капацитет институција у области управљања отпадом и усклађује регулатива са прописима Европске уније, наведено је у саопштењу Владе Србије.

Извор: РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla