ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нова школска година почела уз веће присуство полиције

Почетком сваке школске године полиција предузима све мере и циљу повећања безбедности ученика и професора. Тим поводом, пријепољска полиција одржала је низ састанака са представницима Школске управе из Ужица и директорима свих основних и средњих школа из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши, на којима је констатовано да је стање безбедности задовољаваљуће.

– На састанцима смо извршили детаљну анализу стања безбедности у свим школама, у протеклој школској години где смо констатовали да је стање безбедности у ове три општине на задовољавајућем нивоу. Такође, је договорено да ће полиција обезбеђивати све школе од 1. септембра и да ће полицијски службеници бити присутни пре, за време трајања наставе и након окончања часова у обе смене. Између представника Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете договорене су заједничке активности које ће бити реализоване почев од септембра месеца, а тичу се безбедности у свим школама – каже начелник Одељења полиције ПУ Пријепоље Дејан Бугарин.

МУП у послове безбедности у школама укључује све линије рада, поред полиције опште надлежности у реализацију овог задатка укључени су представници криминалистичке и саобраћајне полиције .

– Са руководствима основних и средњих школа договорене су заједничке активности у предстојећем периоду, а тичу се спровођења наставе и неких едукативних програма, а везани су за безбедност ученика и школа – нагласио је Бугарин и посебно апострофирао пројекат “ Заједно и безбедно кроз детинство” намењен ученицима основних школа чија реализација почиње у септембру.

Полиција и просвета имаће сталну комуникацију а све у циљу идентификације ризика и претњи које могу угрозити безбедност деце.

– Једино заједничким снагама можемо постићи коначан циљ, а то је потпуна безбедност ученика, запослених као и безбедност школске имовине – закључио је Дејан Бугарин.

Извор: ПП Медиа

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке Ужице

Преглед резултата мерења квалитета ваздуха у граду Ужицу и околини закључно са 19.05.2024. године

Возач „сеата“ налетео на отворену шахту и испревртао се на путу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворено Градско такмичење у пружању прве помоћи

Током протеклог викенда на путевима у Србији стање безбедности саобраћаја значајно погоршано

У ритму недеље са Миланом Стаматовићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Путујуће позориште Шопаловић“ најбоља представа 60. Фестивала „Јоаким Вујић“

Три ходочасника кренула су са Романије до Крфа (ВИДЕО)

Акција добровољног давања крви 21.маја