18.4 C
Uzice
јул 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nova ostavka u užičkoj vlasti: Posle zamenika gradonačelnika povlači se i većnik za sport i kulturu

Petar Blagojević, gradski većnik za društvene delatnosti u Užicu, u utorak će na sednici Skupštine grada podneti ostavku, saznaje „Blic“.

Mada informacija nije zvanično potvrđena, Blagojević je odluku o svom povlačenju pre nekoliko dana predočio svojim saradnicima i to obrazložio ličnim razlogom. Ovo će biti druga ostavka u Užicu u poslednja dva i po meseca, pošto je funkciju zamenika gradonačelnika napustio Nemanja Nešić, takođe iz ličnih razloga, a njegov naslednik još nije imenovan.

Blagojević, kao član SNS, u izvršnu lokalnu vlast ušao je posle izbora 2016. Na njegovu inicijativu, u delu ruinirane kasarne, Udruženje vizuelnih umetnika Užica dobilo je svoj atelje i galeriju, dok je u drugom delu nekadašnjeg vojnog objekta obezbeđen depo za potrebe Istorijskog arhiva.

Odlazećem većniku se pripisuju i zasluge u kreiranju novog modela stipendiranja užičkih studenata po kome će studije finansirati ovdašnji privrednici kog kojih će stipendisti, po sticanju diplome, dobiti posao. Na Blagojevićev predlog, kada je iz budžeta izdvojen novac za specijalizaciju nekoliko lekara, odlučeno je da sredstva za specijalizaciju dobije i doktor sporske medicine, premda užičke sportiste, zbog deficita ovog kadra, pregleda lekar koji je vraćen iz penzije.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/foto:privatna arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla