13 C
Uzice
мај 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nova ostavka u užičkoj vlasti: Posle zamenika gradonačelnika povlači se i većnik za sport i kulturu

Petar Blagojević, gradski većnik za društvene delatnosti u Užicu, u utorak će na sednici Skupštine grada podneti ostavku, saznaje „Blic“.

Mada informacija nije zvanično potvrđena, Blagojević je odluku o svom povlačenju pre nekoliko dana predočio svojim saradnicima i to obrazložio ličnim razlogom. Ovo će biti druga ostavka u Užicu u poslednja dva i po meseca, pošto je funkciju zamenika gradonačelnika napustio Nemanja Nešić, takođe iz ličnih razloga, a njegov naslednik još nije imenovan.

Blagojević, kao član SNS, u izvršnu lokalnu vlast ušao je posle izbora 2016. Na njegovu inicijativu, u delu ruinirane kasarne, Udruženje vizuelnih umetnika Užica dobilo je svoj atelje i galeriju, dok je u drugom delu nekadašnjeg vojnog objekta obezbeđen depo za potrebe Istorijskog arhiva.

Odlazećem većniku se pripisuju i zasluge u kreiranju novog modela stipendiranja užičkih studenata po kome će studije finansirati ovdašnji privrednici kog kojih će stipendisti, po sticanju diplome, dobiti posao. Na Blagojevićev predlog, kada je iz budžeta izdvojen novac za specijalizaciju nekoliko lekara, odlučeno je da sredstva za specijalizaciju dobije i doktor sporske medicine, premda užičke sportiste, zbog deficita ovog kadra, pregleda lekar koji je vraćen iz penzije.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/foto:privatna arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tužna sudbina najlepšeg zlatiborskog sela: Turisti koji svrate u ovo selo ostanu zapanjeni sablasnim prizorom

Oglasna Tabla

40 godina Specijalne biblioteke Čigote

Oglasna Tabla

Skup povodom izrade nacrta plana auto-puta Požega-Granica sa Bosnom i Hercegovinom

Oglasna Tabla