Огласна табла
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нова младост ужичке „Младости“

Ужички најтрофејнији клуб  Атлетски клуб „Младост“ преставио је нову генерацију дечака и девојчица који су прошле јесени почели са тренирањем. Премијеру у дресу Младости имали су 27. јануара у Ваљеву на Светосавској уличној трци.
У трци дечака 5 и 6 разреда прво место освојио је Вукашин Арсенијевић, док је у категорији девојчица 5 и 6 разред Теодора Кулашевић освојила прво место, а Галина Деспић 6 место. У конкуренцији девојчица 3 и 4 разред, храбро су своју прву трку истрчале Дуња Вукајловић и Лана Мосуровић. Дуња је до самог финиша била водећа такмичарка, али је на крају посустала и завршила на 4 месту за четврти разред, док је Лана била 7 у истој категорији.
У богатој историји чланови Атлетског клуба „Младост“ из Ужица освојили су 15 медаља на европским шампионатима, једну на светском првенству, учесници су свих великих такмичења: Олимпијских игара, Светских и Европских шампионата, Медитеранских игара, Универзијада, Балканских првенства. Сениори Младости били су 8 на клупском првенству Европе, док су јуниори били трећи, то је уједно и највећи успех клупског ужичког спорта. На првенствима Балкана освојене су 62 медаље, а на државним више од 300 у свим категоријама. Неколико државних рекорда је у власништву ужичких атлетичара.
Ова генерација итекако улива наду, да ће се збир медаља са великих такмичења значајно увећати, и да ће  наставити стазама успеха који су успешно изградили : Оливера Јевтић, Снежана Костић, Марија Папић, Татјана Лојаница, Славољуб Кузмановић, Мирко Петровић, Љубиша Ђокић, Никола Стаменић, Данијел Вукајловић, Драгиша Кузмановић,Немања Церовац, Никола Ћосовић,  Немања Којић и многи други. Са новом генерацијом атлетичара раде бивши атлетичари, тренери професори физичког васпитања, а све под будним оком шефа стручног штаба Славољуба Кузмановића.
Огласна табла
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пријем за племените и храбре Ужичанке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Сушица – Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току конкурс за стипендирање надарених студената, пријаве до 16. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Несрећа код Пожеге – две особе погинуле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обука за представнике политичких субјеката, удружења грађана и представнике локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак саобраћајни удес у Узићима код Пожеге, троје повређених

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летовања су поскупела, а ево где можете проћи јефтиније

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава даје 300.000 динара за почетак бизниса, а остало је још мало времена: Ко и како може да се пријави за субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Славица из Ужица је светска путница, до сада је обишла 43 земље

ОГЛАСНА ТАБЛА