ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Нова младост ужичке „Младости“

Ужички најтрофејнији клуб  Атлетски клуб „Младост“ преставио је нову генерацију дечака и девојчица који су прошле јесени почели са тренирањем. Премијеру у дресу Младости имали су 27. јануара у Ваљеву на Светосавској уличној трци.
У трци дечака 5 и 6 разреда прво место освојио је Вукашин Арсенијевић, док је у категорији девојчица 5 и 6 разред Теодора Кулашевић освојила прво место, а Галина Деспић 6 место. У конкуренцији девојчица 3 и 4 разред, храбро су своју прву трку истрчале Дуња Вукајловић и Лана Мосуровић. Дуња је до самог финиша била водећа такмичарка, али је на крају посустала и завршила на 4 месту за четврти разред, док је Лана била 7 у истој категорији.
У богатој историји чланови Атлетског клуба „Младост“ из Ужица освојили су 15 медаља на европским шампионатима, једну на светском првенству, учесници су свих великих такмичења: Олимпијских игара, Светских и Европских шампионата, Медитеранских игара, Универзијада, Балканских првенства. Сениори Младости били су 8 на клупском првенству Европе, док су јуниори били трећи, то је уједно и највећи успех клупског ужичког спорта. На првенствима Балкана освојене су 62 медаље, а на државним више од 300 у свим категоријама. Неколико државних рекорда је у власништву ужичких атлетичара.
Ова генерација итекако улива наду, да ће се збир медаља са великих такмичења значајно увећати, и да ће  наставити стазама успеха који су успешно изградили : Оливера Јевтић, Снежана Костић, Марија Папић, Татјана Лојаница, Славољуб Кузмановић, Мирко Петровић, Љубиша Ђокић, Никола Стаменић, Данијел Вукајловић, Драгиша Кузмановић,Немања Церовац, Никола Ћосовић,  Немања Којић и многи други. Са новом генерацијом атлетичара раде бивши атлетичари, тренери професори физичког васпитања, а све под будним оком шефа стручног штаба Славољуба Кузмановића.
Огласна табла
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа