-2.4 C
Uzice
20 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Nova kuća za Pavla i Miljanu Vesović (VIDEO)

Od požara u kome je prošle godine porodična kuća brata i sestre – Pavla i Miljane Vesović, iz zlatiborskog sela Ljubiš izgorela do temelja, prošlo je nešto više od godinu dana. Zahvaljujući dobrim ljudima, koji su se Vesovićima našli u nevolji, nikao je novi stambeni objekat koji će biti useljiv na jesen.

Bez krova nad glavom Pavle i Miljana Vesović ostali su u martu prošle godine, kada im je vatra odnela svo pokućstvo koje su imali. Od tada žive u privremenom smeštaju koji nije adekvatan, te je iz tog razloga pokrenuta šira akcija za izgradnju nove kuće, a radovi su poslednjih dana intenzivirani.

„Opština Čajetina je uradila projekat, obezbedila prilazni put i izravnala plac, uradila temelje, obezbedila novac za majstore. Pokrenuta je i akcija prikupljanja građevinskog materijala od preduzetnika. Skupili smo blokove, cement, rizlu, armaturu, krovnu konstrukciju, pločice… Kada kuća bude gotova reći ćemo ko je sve donirao, jer njima nije bio cilj da se reklamiraju. Jednostavno su shvatili da je njihova pomoć potrebna. Urađena je voda i kanalizacija, radi se struja, postavlja se stolarija. Sledeće je da se urade podovi, zatim malterisanje, zidovi, fasada. Mislim da će do kraja oktobra kuća biti spremna za useljenje“, kaže Miroslav Đokić ispred Opštinske uprave Čajetina.

U akciju se priključila rodbina, komšije i prijatelji koji pomoć prikupljaju na raznim stranama. Komšinica Miladinka Vukotić došla je na ideju da u ovaj poduhvat uključi i medije.

„Pozvali smo Gvozdena Nikolića da nam pomogne i da snimi emisiju. Kako je ista emitovana, prvo se uključila Opština Čajetina i ostali donatori, kojih ima puno. Zadovoljni smo prilivom i svim onim što nam stiže. Ova kuća je sagrađena zahvaljujući ljudima dobre volje. Kada vude završena pravićemo naselje na koje ćemo pozvati sve donatore. Bili smo optimisti, i stvarno smo prezadovoljni“, ističe Miladinka.

Petar svakodnevno obilazi radove, ne krijući zadovoljstvo što radovi na izgradnji kuće napreduju.

„Pravo da vam kažem nisam očekivao da će se sve ovo završiti tako brzo. Nema ni mesec, mesec i po dana kako je kuća početa, a već je ukrovljena. Stigla je stolarija, uvedena je voda, radi se kupatilo. Odlično je, nema šta da se kaže. Sve je urađeno po propisu. Nadam se da će do jeseni sve biti gotovo. Pozdravljam i zahvaljujem se svima koji su pomogli“, kaže Pavle.

Svi koji učestvuju u ovom humanom poduhvatu daće sve od sebe da se poslovi završe do jeseni, i da Pavle i Miljana svoju slavu Lučindan proslave u novom domu.

 

 

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sunčica Bogićević prva do Časnog krsta na Zlatarskom jezeru (video)

Oglasna Tabla

4000 novogodišnjih paketića za mališane na Kosovu

Oglasna Tabla

Mere za smanjenje emisije izduvnih gasova: Kolima „filter“ i na auspuh

Oglasna Tabla

Svaki deseti stanovnik Dobroselice na Zlatiboru plivao je juče u zaleđenom Rzavu (FOTO+VIDEO)

Oglasna Tabla

Moleban u čajetinskoj crkvi u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ujutru mraz, tokom dana oblačno

Oglasna Tabla

Данас је Сабор светог Јована Крститеља – Јовањдан

Oglasna Tabla

Održana Izborna skupština Zdrave Srbije – Izabrani predsednik i tri potpredsednika stranke

Oglasna Tabla

Humani Petar i Nemanja sakupili 83.490 dinara za porodicu Milićević

Oglasna Tabla