ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нова гасна котларница уз подршку Министарства заштите животне средине

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић потписала је уговор о изградњи нове гасне контејнерске котларнице у простору бивше касарне у Крчагову. За ову инвестицију Министарство заштите животне средине определило је 15 милиона динара у оквиру Конкурса за суфинансирање реализације пројеката набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2024. години.

“Ово је, можемо рећи, наставак наше веома добре и веома успешне сарадње, а на задовољство и корист свих грађана Ужица”, истакла је после потписивања уговора градоначелница Ужица, уз захвалност Министарству заштите животне средине, које препознаје проблеме и потребе града.

“У протекле три године уз подршку овог министарства заменили смо котларницу у Центру за мајку дете ужичког Дома здравља, котларницу у спортској дворани Велики парк, котлартницу у Народном позоришту Ужице и ево сада, добили смо средства за изградњу гасне контејнерске котларнице за простор бивше касарне у Крчагову.  За Ужице и Ужичане ово су важне инвестиције јер, конверзијом котларница са мазут на гас у значајној мери смањујемо аерозагађење. Надамо се и сигурни смо да ћемо имати подршку како овог министарства тако и Владе Републике Србије у реализацији, за нас такође важног пројекта, а то је изградња нове котларнице Међај, инвестиције вредне око 950 милиона динара. То је и једина преостала котларница на мазут у нашем систему даљинског грејања”.

Министарство заштите животне средине неколико година уназад подржава и мере намењене индивидуалним домаћинствима, па је тако у протекле две године заједничким средствима града и министарства субвенционисана набавка 425 котлова на гас и 34 котла на пелет. Уз субвенцију је набављено и уграђено пет топлотних пумпи, а за грађане из социјално угоржених категорија набављено је и испоручено 42 шпорета са ознаком еко дизајна.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА