13.9 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Nova Džipijada sa još više posetilaca

Druga uzastopna Džipijada održana je na Zlatiboru u organizaciji 4×4 kluba „Avantura Zlatibor“ uz učešće oko 150 terenskih vozila. Lepo vreme omogućilo je svim učesnicima da uživaju u lepotama predela Semegnjeva, Branežaca i Jablanice u razgledničkoj vožnji koja je bila besplatna i nije imala takmičarski karakter.

Zlatiborski skup 4h4 vozila posetili su ljubitelji terenske vožnje i prirode iz svih krajeva Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Među automobilima bilo je onih koji su pripremljeni i za mnogo teže terene i imaju takmičarskog iskustva, ali i džipova koji su više prilagođeni drumskoj vožnji, a osim gostiju nisu izostali ni meštani koji poseduju vozila sposobna za ovakve ture.

Ovogodišnja trasa je bila nešto drugačija jer se od hotela Zelenkada išlo preko Oka, da bi se na brdu Gruda napravila prva pauza. Sunčan dan omogućio je jedinstven pogled na deo planinskog venca Dinarida uključujući i snežne vrhove Durmitora. Nastavilo se do Semegnjeva gde je poslužen doručak, uz trubački orkestar. Domaćini iz sela su pozdravili i poslužili su učesnike Džipijade, pa je i u ovom planinskom selu bar ovog dana bilo „živo“.

Trasa je dalje vodila preko brda Lisičina prema Jablanici, preko Rzava i ispod železničkog mosta. Ovim putem se išlo i prošle godine, ali u suprotnom smeru. Karavan džipova visokih kubikaža, ali i četvorotočkaša se preko Kobilje glave vratio na Zlatibor, a kroz centar su zvucima sirena pozdravljani prolaznici. Kolona se vratila na mesto starta ispred hotela Zelenkada gde je poslužen ručak, sabrani mahom pozitivni utisci i sastavljeni planovi za nova druženja. Poželjno je da se za buduća dešavanja skrene pažnja vozačima da se ne ide predelima koji nisu trasirani, niti preko privatnih poseda.

Pomoć u organizaciji 4h4 klubu „Avantura Zaltibor“ pružili su opština Čajetina i preduzeće Autostad iz Čačka.

Izvor:zlatiborpress.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Oglasna Tabla

Jesen počinje u ponedeljak

Oglasna Tabla

Sve je spremno za IV Užički biciklistički karavan

Oglasna Tabla