3.4 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„Noć muzeja“ u Užicu

Zanimljivim programima Narodni muzej, Umetnička škola, Užička gimnazija i Tehnička škola „Radoje Ljubičić“ pridružiće se u subotu manifestaciji „Noć muzeja“.

Osim stalnih postavki u Užičkom muzeju, posetioci će moći da, u subotu od 8 do 14 i od 18 do 24 sata, pogledaju izložbe „Svetlo Mediterana“ Željka Đurovića i „Iz Fonda Branke i Radovana Popovića“.

U Jokanovića kući, u 19 časova, biće otvorena postavka „Grafički omnibus – Ljubomir Popović, Mihailo S. Petrov i Đorđe Andrejević Kun“, koju je priredila Narodna biblioteka Srbije. U Legatu Mihajla Milovanovića, takođe u Muzeju, učenici i nastavnici Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ u 20 časova pripremiće muzički program. Osim toga, građani mogu da posete staru hidrocentralu „Pod gradom“ i Memorijalni kompleks Kadinjača, a svi sadržaji su besplatni. U Umetničkoj školi program će početi u 18 časova, kada će biti otvorena izložba radova učenika. Nakon toga, biće priređena modna revija kostima, a biće organizovane i radionice vajanja i GIF animacije.

Užička gimnazija i Regionalni susreti pisaca „Na pola puta“ prvi put se ove godine pridružuju „Noći muzeja“ i, od 17 sati do jedan sat posle ponoći, ponudiće posetiocima da pogledaju knjige sa posvetama Oskara Daviča i Radomira Konstantinovića, koje su deo lične biblioteke Radeta Kuzmanovića, pisca, prevodioca i dugogodišnjeg urednika časopisa Treći program Radio Beograda. U Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ uslediće izložba maketa savremenih građevinskih objekata „Budućnost je stigla“, izložba fotografija kanjona reke Đetinje, postavka u zavičajnom kutku, automobil dragster, kao i radionice za posetioce.

Izvor:danas.rs/N.Kovačević/Fotografija: Umetnička škola Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prvog januara, plastične kese biće skoro potpuno ukinute

Oglasna Tabla

Zbog radova na vodovodnoj mreži u četvrtak 11. decembra bez vode potrošači u Dositejevoj ulici i delu Ulice Kralja Petra

Oglasna Tabla

Za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 20 miliona evra (VIDEO)

Oglasna Tabla

Požrtvovana vaspitačica iz Ivanjice: „Za njihov osmeh išla bih peške i do Beograda“

Oglasna Tabla

„Zlatibor bez barijera“ – spušteno još 27 ivičnjaka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ima 37 i samohrana je majka, brine o čak 11 dece: „Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu“

Oglasna Tabla

Utvrđen budžet grada za narednu godinu od 3,22 milijarde dinara

Oglasna Tabla

Supa od pečuraka gotova za tren: Fantastična ideja za ručak u posnoj i mrsnoj varijanti (VIDEO)

Oglasna Tabla

Tribina o nasilju prema ženama

Oglasna Tabla