OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„Noć muzeja“ u Užicu

Zanimljivim programima Narodni muzej, Umetnička škola, Užička gimnazija i Tehnička škola „Radoje Ljubičić“ pridružiće se u subotu manifestaciji „Noć muzeja“.

Osim stalnih postavki u Užičkom muzeju, posetioci će moći da, u subotu od 8 do 14 i od 18 do 24 sata, pogledaju izložbe „Svetlo Mediterana“ Željka Đurovića i „Iz Fonda Branke i Radovana Popovića“.

U Jokanovića kući, u 19 časova, biće otvorena postavka „Grafički omnibus – Ljubomir Popović, Mihailo S. Petrov i Đorđe Andrejević Kun“, koju je priredila Narodna biblioteka Srbije. U Legatu Mihajla Milovanovića, takođe u Muzeju, učenici i nastavnici Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ u 20 časova pripremiće muzički program. Osim toga, građani mogu da posete staru hidrocentralu „Pod gradom“ i Memorijalni kompleks Kadinjača, a svi sadržaji su besplatni. U Umetničkoj školi program će početi u 18 časova, kada će biti otvorena izložba radova učenika. Nakon toga, biće priređena modna revija kostima, a biće organizovane i radionice vajanja i GIF animacije.

Užička gimnazija i Regionalni susreti pisaca „Na pola puta“ prvi put se ove godine pridružuju „Noći muzeja“ i, od 17 sati do jedan sat posle ponoći, ponudiće posetiocima da pogledaju knjige sa posvetama Oskara Daviča i Radomira Konstantinovića, koje su deo lične biblioteke Radeta Kuzmanovića, pisca, prevodioca i dugogodišnjeg urednika časopisa Treći program Radio Beograda. U Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ uslediće izložba maketa savremenih građevinskih objekata „Budućnost je stigla“, izložba fotografija kanjona reke Đetinje, postavka u zavičajnom kutku, automobil dragster, kao i radionice za posetioce.

Izvor:danas.rs/N.Kovačević/Fotografija: Umetnička škola Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrđeno 12 novih slučajeva obolelih od virusa COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Posne pituljice

Oglasna Tabla

Данас почиње Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Saopštenje Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Crna Gora otvara granice sa Srbijom

Oglasna Tabla

Kafana može, pozorište ne može: Koliko kultura sada ispašta?

Oglasna Tabla

Da li će đaci non-stop nositi maske? Delovi preporuka za roditelje i đake, ali i zaposlene u školama

Oglasna Tabla

Tuga! Mali Jovanovići ostali bez majke

Oglasna Tabla

U OB Užice 104 pacijenata, u Covid bolnici u Krčagovu 42 pacijenata

Oglasna Tabla