9.2 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„Noć muzeja“ u Užicu

Zanimljivim programima Narodni muzej, Umetnička škola, Užička gimnazija i Tehnička škola „Radoje Ljubičić“ pridružiće se u subotu manifestaciji „Noć muzeja“.

Osim stalnih postavki u Užičkom muzeju, posetioci će moći da, u subotu od 8 do 14 i od 18 do 24 sata, pogledaju izložbe „Svetlo Mediterana“ Željka Đurovića i „Iz Fonda Branke i Radovana Popovića“.

U Jokanovića kući, u 19 časova, biće otvorena postavka „Grafički omnibus – Ljubomir Popović, Mihailo S. Petrov i Đorđe Andrejević Kun“, koju je priredila Narodna biblioteka Srbije. U Legatu Mihajla Milovanovića, takođe u Muzeju, učenici i nastavnici Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ u 20 časova pripremiće muzički program. Osim toga, građani mogu da posete staru hidrocentralu „Pod gradom“ i Memorijalni kompleks Kadinjača, a svi sadržaji su besplatni. U Umetničkoj školi program će početi u 18 časova, kada će biti otvorena izložba radova učenika. Nakon toga, biće priređena modna revija kostima, a biće organizovane i radionice vajanja i GIF animacije.

Užička gimnazija i Regionalni susreti pisaca „Na pola puta“ prvi put se ove godine pridružuju „Noći muzeja“ i, od 17 sati do jedan sat posle ponoći, ponudiće posetiocima da pogledaju knjige sa posvetama Oskara Daviča i Radomira Konstantinovića, koje su deo lične biblioteke Radeta Kuzmanovića, pisca, prevodioca i dugogodišnjeg urednika časopisa Treći program Radio Beograda. U Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ uslediće izložba maketa savremenih građevinskih objekata „Budućnost je stigla“, izložba fotografija kanjona reke Đetinje, postavka u zavičajnom kutku, automobil dragster, kao i radionice za posetioce.

Izvor:danas.rs/N.Kovačević/Fotografija: Umetnička škola Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dve bronzane medalje za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Brze pizza rolnice (video)

Oglasna Tabla

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla