26.1 C
Uzice
август 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Niška škola SMS-om obaveštava roditelje ako je dete izostalo sa nastave

Elektronski dnevnici postali su normalna pojava u našim školama. Međutim, u jednoj niškoj školi napravili su i aplikaciju koja roditelje obaveštava o izostanku dece iz škole.

Roditelji iz Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Čokota kod Niša, nemaju više razloga za brigu. Oni u svakom trenutku imaju informaciju gde je njihovo dete. SMS porukom, majka dvoje učenika ove škole, Jasmina Momčilović, obaveštena je o izostanku.

“To je velika stvar i za roditelje i za školu. Roditelji su obavešteni gde im je dete i zato smo zadovoljni, prezadovoljni”, kaže majka učenika Jasmina Momčilović.

Milena Simić ističe da je pre svega, povećana bezbednost dece.

“Ova aplikacija funcioniše dobro, jer smo skoro vodili dete kod zubara i dobili smo SMS da je odsutno iz škole”, objašnjava majka učenika Milena Simić.

Roditelji se o izostanku obaveštavaju već na prvom času, a ovaj SMS servis napravio je nastavnik informatike Filip Klain.

“Na ideju da napravimo ovu aplikaciju došli smo kada smo primetili da neki učenici ne dolaze u školu, a njihovi roditelji to ne znaju”, objašnjava Klain.

Aplikacija se primenjuje tek desetak dana i izaziva odlične reakcije.

Direktor škole Miljan Bojanić kaže da je to jedna od mera pomoću koje se povećava bezbednost.

“To je i jedan od naših prioreta da deca budu bezbedna i da roditelji imaju osećaj sigurnosti”, dodaje Bojanić.

Ova škola jedna je od prvih u Nišu koja roditeljima omogućava da ocene svoje dece vide preko interneta, u elektronskom dnevniku.

“Nama su sve lepo objasnili. Dali su nam sajt škole, svako dete ima svoju šifru. Mi ukucamo tu šifru i sve lako funkcioniše”, kaže majka učenika Jelena Stamenković.

Škola u Čokotu posebna je po tome što ima osam isturenih odeljenja, a više od 200 mališana putuje autobusom. Zbog toga aplikacija i elektronski dnevnik još više dobijaju na značaju.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla

Moguće povećanje plata u javnom sektoru u proseku za sedam odsto

Oglasna Tabla

Ćevapi i ajvar po receptu Džejmija Olivera: Probajte novi recept za čuveni srpski specijalitet koji će vas oduševiti

Oglasna Tabla