ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Николовски: За пчеларе 1.000 дин по кошници, за произвођаче шећерне репе 35.000 по хектару

БЕОГРАД – Министарство пољопривреде, шумарства и привреде расписало је данас два јавна позива за субвенције пчеларима и произвођачима шећерне репе, а директор Управе за аграрна плаћања Слободан Николовски позвао је пољопривреднике да се пријаве за ову финансијску подршку до 5. јула.
Николовски је рекао за Тањуг да за субвенције у сточарству – по кошници пчела пријаве могу да поднесу пољопривредни произвођачи који имају пријављено најмање 20, а највише 1.000 кошница пчела, а подстицај по кошници износи 1.000 динара.

„Подстицаји се односе на ову годину, а пријаве могу поднети путем платформе еАграр односно портала еПодстицаји“, рекао је Николовски.

Када је реч о подстицајима за произвођаче шећерне репе, ова финансијска подршка односи се на усеве из прошле године.

Како је рекао Николовски, право на подстицај од 35.000 динара по хектару остварују под одређеним условима.

„Произвођачи шећерне репе могу да остваре право на финансијску подршку у износу од 35.000 динара по хектару пријављене и засејане шећерне репе, а највише до 500 хектара за остварени принос од најмање 50 тона по хектару. Такође, корисник има право на ову субвенцију, с обзиром да је реч о усеву из 2023. године, ако је целокупан остварени принос испоручио шећеранама“, објаснио је Николовски.

Пријаве за овај вид подршке, додао је, подноси се преко Писарнице републичких органа управе у Београду или поштом на адресу ресорног министарства – са назнаком Управа за аграрна плаћања.

РТВ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила