11.7 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

NIKOLA TESLA JE IMAO SAN DA SVAKO IMA BESPLATNU ENERGIJU I TAJ SAN JE BLIZU ISPUNJENJA

VODA nam je od Boga data ne samo da je pijemo nego da od nje pravimo energiju koju svaki obični čovek treba koristiti i postati energetski nezavistan.. To znači živeti bez računa za režije i ne plaćati gorivo uopšte nego jednostavno korisiti vodu..

U vrlo bliskoj budućnosti automobili će drumovima juriti, verovali ili ne, na običnu vodu. Zaječarac Ljubiša Marković (50) izumeo je HHO generator za proizvodnju vodonika. Ovaj mali uređaj, kada se ugradi u automobil (u zavisnosti od tipa i manjih prepravki na karburatoru), štedi od 80 do 100 odsto goriva.  Izrada uređaja košta 5.000 dinara.

Ljubiša radi takođe na tome da u potpunosti motor pokreće na vodu te na uređajima koji će obezbediti grejanje i električnu energiju u domaćinstvima isključivo sa vodom..

Nadamo se da velike korporacije neće uništiti planove koje je nekada imao veliki Nikola Tesla..

– Generator je u potpunosti moj izum. Napravljen je od pleksiglasa, prohromske pločice, jednog šrafa, spojnice i dihtunga. Ugrađuje se u automobil ispred hladnjaka – objašnjava Marković svoj izum.

– Kada se sipa voda u generator, elektrolizom se odvajaju vodonik i kiseonik što stvara burnu reakciju koja sabija klipove u motoru i automobil radi na gas vodonika. Nezavisno od toga da li automobil kao pogonsko gorivo koristi naftu, benzin ili plin, motor dobija veću snagu, a brzina se povećava za 30 odsto.

Ljubiša, koji u zaječarskoj Fabrici kablova radi kao izrađivač energetskih kablova, kaže da je ovaj generator isprobao na svim tipovima automobila, da je potpuno bezbedan i jedinstven po tome što je to generator sa hladnim ćelijama. To znači da koristi hladni vodonik, koji štiti motor i ne može da izazove nikakvu eksploziju. Ovaj uređaj radi na samo 10 ampera struje i malo vode, koja kruži kroz sistem.

– Ako me pitate odakle mi znanje da to napravim, stvarno ne umem da objasnim – kaže Ljubiša. – Komšija mi je dao ideju. Prvo smo u njegov „trabant” koji koristi mešavinu ugradili „fićin” motor na benzin, potom smo instalirali plin, a onda je u šali rekao: „Sada bi mogao da izmisliš da mi automobil ide na vodu”. Tako je šala postala stvarnost.

Neobični izumitelj tada je „prošetao” po internetu, ali tamo nije našao ono što je želeo. Zasukao je rukave i posle godinu dana istraživanja u svojoj garaži napravio magičnu ploču sa nekoliko delova koja može da izmeni budućnost sveta.

– Još nisam prijavio patent, jer mi za to trebaju velike pare – kaže Ljubiša. – U decembru ću se pojaviti na takmičenju inovatora Srbije u Beogradu. Radim na usavršavanju ovog uređaja ne bi li automobili potpuno išli na vodu. Ako u tome ne uspem ja, možda će neko drugi. Interesovanje ljudi je veliko i od telefonskih poziva bukvalno ne mogu da ručam.

 Izvor: press,alternativno

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla