10.3 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NIKOLA MIRKOVIĆ: “ NA TRGU GLEDAĆEMO SVETSKU KOŠARKU“

Užicani će imati priliku posle više od 15 godina da gledaju basket na trgu u Užicu.  Treći po redu košarkaški turnir „PARK OPEN“ ( 3 on 3 ) će se održati 17. juna (subota) na Trgu partizana u Užicu. Razgovarali smo sa Nikolom Mirkovićem, koordinatorom ovog takmičenja.

Nikola, recite  nam o kakvom košarkaškom događaju je tačno reč ?

– Reč je o turniru koji će se održati u našem gradu. U pitanju je basket 3 na 3. Došao sam na ideju da grad Užice ima takav turnir, koji se igra po Fibinim zvaničnim pravilima. Prvi turnir je bio 2015. godine u Velikom parku, pod nazivom „PARK OPEN“. Naredne godine je turnir podignut na viši nivo, ekipe nisu bile samo iz našeg grada, već je turnur bio međunardnog karaktera.

Kakvi su planovi za ovu godinu, da li se kvalitet turnira penje na viši nivo?

– Da, ove godine turnir je zvanično ušao u Roda Prvenstvo Srbije 3×3, u saradnji sa Košarkaškim Savezom Srbije. Turnir će biti vidljiv u celom svetu, svaki igrač 3×3 može biti upoznat sa ovim događajem. Ove godine značajno je povećan nagradni fond za razliku od prošle godine. Ove godine je planirano i turnir za žene, tako da na neki način afirmišemo ženski sport u gradu.

Turnir je i ove godine u Velikom Parku?

– Ne, turnir se ove godine održava na Gradskom trgu u centru grada.

Kako je to izvodljivo?

– Na trgu će biti postavljena profesionalna podloga sa koševima i ostalom pratećom opremom, puput semafora, zaštitne ograde…Planirane su i tribine, koje je grad Užice odobrio. Takođe grad Užice je odobrio o mesto održavanja turnira, trg.  Bez Gradske uprave ne bi mogli niŠta da postignemo.

Koliko ekipa se očekuje na turniru?

-Pa to nikada ne možete da znate, ali verujemo da će odziv biti dobar, imajući u vidu da gostujuću igrači imaju smeštaj i hranu, biće smešteni u hostelu Republik, da je nagradni fond najveći od početka prvenstva, kada se porede ostali turniri u Srbiji. Ono što znamo je da može najvise 24 ekipe da učestvuje. Prema nekim našim procenama očekujemo oko 20 ekipa. Već nas kontaktiraju iz Bosne, Crne Gore i naravno iz drugih gradova Srbije.

Šta imate da poručite sugradjanima u vezi predstojećeg događaja?

– Pozivam svoje sugrađane da 17.06.2017. budu na Gradskom trgu, uživaju u hladovini i gledaju najbolji basket u zemlji. Početak turnira je u 11h. Ovo je nešto novo u našem gradu, jedan lep sportski događaj, koji je postao popularan u svetu. Velike šanse su da bude zvaničan sport na Olimpijskim igrama. I na kraju da se zahvalim vašem portalu na podršci i medijskoj promociji turnira.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla