ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Niko nikada nije uradio ništa slično – Italijan leteo avionom kroz dva tunela! (VIDEO)

Ono što bi mnogi pomislili da je ludost, za Italijana Darija Kostu bio je izazov. Srećom po njega, uspeo je i postao Ginisov rekorder. U protivnom, verovatno ne bi bio živ.

Niko nikada nije proleteo kroz tunel u avionu sve dok Kosta nije to uradio. Da izazov bude veći, proleteo je kroz dva tunela brzinom od 245 kilometara na čas!

Kosta, koji je profesionalni trkački pilot, upalio je svoj specijalno modifikovani avion u subotu u ranu zoru u jednom od dva tunela Katalka na turskom severnom auto-putu Marmara, prenosi „Red bul“.

Sa više od dve decenije letačkog iskustva i brojnih dostignuća u kokpitu, 41-godišnji Italijan ima više od 5.000 sati u vazduhu, od čega polovinu radeći razne akrobatske manevre.

Okružen betonskim zidovima, Kosta je poleteo u prigušenom osvetljenju u 6.43 časova po lokalnom vremenu, kada mu je sunce bilo iza leđa kako bi imao savršene ambientalne uslove.

Činjenica da je bio ograničen prostorom odozgo i sa strana, Italijan je morao da drži avion tik iznad asfalta istovremeno stabilno leteći i ne skrećući nimalo, jer su zidovi od krila bili udaljeni tek četiri metra.

Promene u strujanju vazduha zajedno sa veoma osetljivim upravljačkim kontrolama letelice zahtevale su od Koste reakcije brže od 250 milisekundi i fine milimetarske pokrete ruku tokom čitavog leta.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа