16.2 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„Ničim izazvan“ 07. aprila na Next festivalu u Užicu

Popularni srpski pop-rok bend Ničim izazvan nastupiće prvi put u Užicu na Next festivalu u Kulturnom gradskom centru.  Nastup je zakazan za subotu 07. aprilna Public stejdžu.

Usled iznenadnih zdravstvenih problema koji su zadesili članove benda Zemlja Gruva bili su prinuđeni da otakžu svoj nastup na Next Festivalu pa su kolege iz benda Ničim Izazvan bile više nego rade da uskoče i upotpune najveći humanitarni muzičku Užički festival.

Kao što je većpoznato tokom 07. i 08. aprila održava se humanitarni muzički festival Next, šestu godinu zaredom u organizacija Shift 2 u GKC-u Užice. Brojne zvezde domaće pop-rok, rep i elektronske scene nastupaće na dva stejdža. Kako i pređašnjih godina sva sredstva festivala biće donirana u humanitarne svrhe, pa će prikupljeni prihod biti doniran Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) “Anđeli” izUžica.

Bend “Ničim izazvan“ postoji od 2012. godine. Osnivač i ovog devetočlanog sastava su Boris Bakalović, Bojan Gluvajić, bivši profesionalni odbojkaši koji su odlučili da sportske terene zamene muzičkom binom zajedno sa još sedam prijatelja. Ovaj sastav nije žanrovski ograničen pa kroz svoje pesme provlač i elemente više muzičkih stilova što arhaičnom zvuk u koji stvara, daje osećaj nečeg novog i svežeg. Bend iza sebe do sada ima dva studijska albuma “Ničim izazvan“ i “Odlaziš?“ kao i četiri singla koja polako otkrivaju i treći studijski album koji je u pripremi.

Tokom dva dana festivala na dva stejdža Public Republic publika će moći da čuje ukupno 16 izvođača. Public stejdž rezervisan je zaljubitelje pop-rok i rep zvuka na kom će pored benda Ničim Izazvan nastupati kultni andergraund rep duo Prti Bee Gee, zatim domać i elektro panksastav E-Play,crossover bend Iskaz, Eastock, Aleja Velikana, Baobab, Nikad Spremni i Kratki s Vremenom.

 

Republic stejdž rezervisan je za electronski zvuk. Nastupaće domaći ni ovog stejdža u jednoi miljenici domaće publike dvojc Luka Vuković b2b Ivan Radojević / 031 Republic, zatim Depra, Lukavi / Acid Cabbage, Krstijan ŠajkovićNevena Jeremić, Milovan Stojanović Lights out.

Komplet karata za NEXT festival u pretprodaji biće dostupne u GKC-u Užice poceni od 500 dinara, dok će se pojedinačne ulaznice moći kupiti na vratima festivala po ceni od 400 dinara.

Više informacija na FBstranicihttps://www.facebook.com/NextFestivalUzice/?ref=br_rs,

FB event-u https://www.facebook.com/events/141808753158657/

Sajt http://www.nextfestivaluzice.com/.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla