ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Незаборавно “Златиборско културно лето 2022.“ са преко 50 догађаја

 

Туристичка организација Златибор и општина Чајетина и ове године су током јула и августа организовали традиционалну манифестацију “Златиборско културно лето” са разноврсним садржајима, који су значајно допринели успеху минуле туристичке сезоне на најпосећенијој планини Србије.

Као и сваке године “Културно лето” су овде обележили концерти познатих естрадних уметника из земље и региона, културно-уметничких друштава, хора, класичне музике, трубачких оркестара, као и позоришне представе на отвореном, представе за најмлађе, разне анимације за децу и одрасле. Богатим и садржајним програмом са преко 50 организованих догађаја у оквиру те летње манифестације Туристичка организација Златибор још једном је оправдала поверење више од 100. 000 посетилаца “Златиборског културног лета 2022.“.

Пошто је Златибор дестинација доступна свим генерацијама садржај је био прилагођен свим узрастима и укусима, па су публику на Краљевом тргу музиком забављали Бојан Суђић и симфонијски оркестар “Виртуози“, “Партибрејкерси“, “Зана“, Жељко Васић, трубачки оркестри западне Србије, “Београдски синдикат“, а својим игром чланови многобројних фолклорних друштава из целе Србије… Најмлађе посетиоце привукле су представе “Зека лепотан”, “Наша деца”, “Овца Рози” и друге, док се публика међународног дечјег фестивала фолклора “Лицидерско срце” могла упознати са радом културно -уметничких друштава из најразличитијих делова света. Љубитељи спорта могли су уживати у баскет турниру 3X3 “Дејан Димитријевић”, једном од најбитнијих у склопу овог такмичења Кошаркашког савеза Србија, а такође су се могли опробати и у шутирању тројки на хуманитарној акцији “Тројка из блока”.

Све у свему, још једно незаборавно лето на Златибору. Подсећање како је све то изгледало летос на Краљевом тргу можете погледати на споту који је за Вас припремила Туристичка организација Златибор.

До следећег “Културног лета“, добродошли на Златибор!

ТО Златибор

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“