OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Nevreme u Ivanjici: Grom ubio konja, grad obrao maline, ispaljeno 38 raketa

Olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je u popodnevnim časovima ivanjičku opštinu. Na gradonosne oblake pucano je sa devet protivgradnih stanica a ispaljeno je 38 raketa. Zahvaljujući brzoj reakciji protivgradnih strelaca sprečene su ogromne štete na poljoprivrednim usevima mada je u Šreniku, Cerovi, Prisoju, Međurečju, kusičkoj Ravnoj gori i pojedinim zaseocima ivanjičke opštine sugradica oštetila maline i druge useve.

Slobodanu Rajkoviću iz ivanjičkog zaseoka Krst danas je grom ubio konja koji se bio na ispaši.

-Izveo sam ih nalivadu i otišao da nešto završim. Za par minuta je nebo pocrnelo, spustilo se na zemlju, počelo je da puca na sve strane. Ne znam je l’ grom ili raketa, samo grmi. Bilo je strašno. Dva konja, bela, prelepa, su ostala na livadi nisam mogao nikako do njih. Kad se malo stišalo nevreme zovu me i kažu da je jedan mrtva, pogodio ga grom, a drugi stoji pored njega i cili. Strašno. Ne znam šta ću sa ovim drugim, neće da se pomeri sa mesta. -priča potrešeno Slobodan.

Kolike su zapravo štete današnjeg nevremena još uvek se ne zna jer su gradonosni oblaci u dva navrata ručili kišu i grad nad Ivanjicom.

Izvor: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla