OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA

Neverovatna majstorija Danila Petronijevića (11): Sam sebi napravio kuću

Zlakusa/Užice – Danilo Petronijević ima svega 11 godina, a već je sam sebi napravio kuću. Naklonjen je umetnosti, voli da crta i piše, a pravljenje različitih predmeta od drveta je nešto što ga ispunjava i čini srećnim i zadovoljnim. Poput velikih umetnika, ne pravi planove već pušta da inspiracija dođe sama. Tako je i nastala ova drvena kućica.

„Pa, ja nikada ne planiram šta ću da pravim jednostavno kad mi naiđe misao i ideja, ja to onda sprovedem u delo. Tako je bilo i sada. Bila je korona, nije se išlo u školu, pa sam imao dosta slobodnog vremena koje je trebalo na kvalitetan način ispuniti, a da to ne podrazumeva upotrebu kompjutera i mobilnog telefona. Da budem iskren, moj mlađi brat je tražio da mu napravim malu kuću za ptice i onda, odjednom, sam pomislio da bi to mogla biti kućica za nas dvojicu u kojoj bismo mogli da se igramo i imamo naš mali privatni kutak“, rekao je Danilo za Reflektor.

Za ovo neverovatno delo, mali Danilo je koristio stare drvene palete. „Prvo sam ih rasklapao i razdvajao letve koje sam sekao po meri i slagao jednu do druge. Zatim sam ih zašrafio“, priča Danilo. „Sprej sam koristio da prefarbam krov na koji sam kasnije pričvrstio OSB ploče, i na kraju je došla tegola“, ponosno kaže Danilo.

Danilo završava u četvrti razred osnovne škole „Aleksa Dejović“, izdvojeno odeljenje u Zlakusi. Ide u školu crtanja, a svoje slobodno vreme voli da provodi slažući lego kocke i praveći nameštaj od drveta. S obzirom na činjenicu da je prošle godine sam napravio baštenski sto i klupu za sedenje, kućica se i mogla očekivati kao sledeće delo ovog malog umetnika.

Danilo sanja da, kad poraste, postane direktor jedne velike kompanije u kojoj će zapošljavati puno radnika. Do trenutka kada njegovi snovi postanu stvarnost, ostaje mu da nastavi da uživa u stvaranju malih umetničkih dela.

Izvor / Foto: Reflektor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kuvekalović: Akontna cena vilameta 200, prva klasa mađarske sorte fertodi 210 dinara

Oglasna Tabla

Leskovačka mućkalica: Zaštitni znak srpske kuhinje

Oglasna Tabla

Kako je Švedska profitirala od izbegavanja karantina

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Kon: Ovo je nedelja maksimuma zaraze

Oglasna Tabla

Rusija napravila lek protiv Kovida — jesenjeg talasa neće biti

Oglasna Tabla

Spremite kišobrane, do srede oblačno sa kišom, ponegde kratkotrajne nepogode

Oglasna Tabla

Ombudsman kontroliše rad Zdravstvenog centra u Užicu posle smrti dve osobe iz Sjenice

Oglasna Tabla

U sve ambulante Zlatiborskog okruga stigli PCR testovi

Oglasna Tabla