Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Несвакидашњи сафари у Бајиној Башти: На Тари спремни војни камиони који туристе возе до нестварних предела

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Бајина Башта – Планина коју је за свој дом бирао и бог Тар, једна је од три најпoсећеније у Србији. Величанствени приодни предели сваке године током летње сезоне привлаче велики број туриста, а од ове године гости ће нестварне пејзаже Таре моћи да доживе из до сад невиђене перспективе али и из неочекиваног возила. Војни камиони спремни су за сафари, који ће туристима пружити незаборавн доживљај.

„Сафари је замишљен да се одвија полудневно или током читавог дана, са камионима Војне установе Оморика, марке ТАМ 110 који има дванаест седећих места, док други модел има 15 места са тапацираним клупама, што гостима пружа бољу удобност у доживљај. У летњим месецима церада са ових возила ће бити скинута и то ће дати невероватан доживљај свакоме ко се није возио у оваквим камионима. Обићи ће се најлепши видиковци Таре, а сви знамо колико су нестварни погледи са Бањске стене чије слике су бишле цео свет, као и видиковци Јањач, Биљешка стена. Сезона ће трајати све до јесени, до када то времеснки услови дозволе“, казао је за РИНУ, Љупко Ћировић, директор Војне установе Оморика.

Војни сафари само по дозвољеним стазама, без нарушавања природног амбијента

Као свет спектакуларне лепоте, чувени часопис „Форбс” уврстио је Тару у своју листу од пет природних чуда које треба посетити на Балкану. Због тога, уз потребне сагласности Националног парка војни камиони ће туристе спроводити обележеним стазама.

„Нећемо нарушити амбијент и наша је улога да сачувамо оно што нам је остављено у наследство. У договору са ренџерима, ми ћемо се кретати путевима који унапред одређени, маркирани како не оштетили или на било који начин наружили Национални парк, или пореметили биљни и животињски свет. Трудимо се да наша понуда буде што богатија, а цене остану повољне. Гости нам увек долазе у великом броју, па се у хотелу „Оморика” и ове године тражи слободно место“, нагласио је Ћировић.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Наставник математике давио ученика јер није знао да уради задатак?!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Градоначелница поздравила учеснике шесте конференције ТО регије Западна Србија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор и ове године најпосећенија планина са око 400 хиљада посетилаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Грађанске читаонице “Либерграф” поводом континуираног загађивања реке Ђетиње „непознатом материјом“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хуманитарна свирка Марије Маре Лазић за помоћ суграђанину Владимиру Илићу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оригинални рецепт за руску салату: Ни налик на оно што ми правимо

ОГЛАСНА ТАБЛА

Све више породица са кучићима – љубав или помодарство? (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предлог закона да се ограниче цене кирија: Колико би требало максимално да кошта закуп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од пољопривреде може да се живи … кад се мора!

ОГЛАСНА ТАБЛА