ОГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Несвакидашњи сафари у Бајиној Башти: На Тари спремни војни камиони који туристе возе до нестварних предела

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Бајина Башта – Планина коју је за свој дом бирао и бог Тар, једна је од три најпoсећеније у Србији. Величанствени приодни предели сваке године током летње сезоне привлаче велики број туриста, а од ове године гости ће нестварне пејзаже Таре моћи да доживе из до сад невиђене перспективе али и из неочекиваног возила. Војни камиони спремни су за сафари, који ће туристима пружити незаборавн доживљај.

„Сафари је замишљен да се одвија полудневно или током читавог дана, са камионима Војне установе Оморика, марке ТАМ 110 који има дванаест седећих места, док други модел има 15 места са тапацираним клупама, што гостима пружа бољу удобност у доживљај. У летњим месецима церада са ових возила ће бити скинута и то ће дати невероватан доживљај свакоме ко се није возио у оваквим камионима. Обићи ће се најлепши видиковци Таре, а сви знамо колико су нестварни погледи са Бањске стене чије слике су бишле цео свет, као и видиковци Јањач, Биљешка стена. Сезона ће трајати све до јесени, до када то времеснки услови дозволе“, казао је за РИНУ, Љупко Ћировић, директор Војне установе Оморика.

Војни сафари само по дозвољеним стазама, без нарушавања природног амбијента

Као свет спектакуларне лепоте, чувени часопис „Форбс” уврстио је Тару у своју листу од пет природних чуда које треба посетити на Балкану. Због тога, уз потребне сагласности Националног парка војни камиони ће туристе спроводити обележеним стазама.

„Нећемо нарушити амбијент и наша је улога да сачувамо оно што нам је остављено у наследство. У договору са ренџерима, ми ћемо се кретати путевима који унапред одређени, маркирани како не оштетили или на било који начин наружили Национални парк, или пореметили биљни и животињски свет. Трудимо се да наша понуда буде што богатија, а цене остану повољне. Гости нам увек долазе у великом броју, па се у хотелу „Оморика” и ове године тражи слободно место“, нагласио је Ћировић.

ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА