22.9 C
Uzice
октобар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Nestašica vaučera za bebe, roditelji ih prodavali za 15.000 dinara

Nestašica vaučera za novorođenčad na koju se ovih dana žale roditelji u Nišu, potrajaće do početka Nove godine.

Tada će početi njihova raspodela i za bebe koje su rođene ovih dana, izjavila je sekretarka Sekretarijata za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović. 
Ona je istakla da su poslednji od 550 vaučera podeljeni krajem novembra, a da je sekretarijat juče pokrenuo proceduru javne nabavke vaučera u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. 
Vaučeri koje smo do sada delili bili su vredni nešto više od 17.000 dinara, a koliko će biti vrednost novih znaćemo tek pošto bude zavšena javna nabavka. Na prethodnoj javnoj nabavci najbolju ponudu dala je firma Pertini toys tako da su roditelji mogli vaučerima da kupuju u toj radnji„, izjavila je Popović. 
Ona je rekla da veruje da naredne godine neće biti pauze u raspodeli vaučera jer se nova javna nabavka planira odmah po usvajanju budžeta. 
Ove godine smo morali da sačekamo rebalans budžeta i obezbeđivanje dodatnih sredstava da bi raspisali novu javnu nabavku„, kazala je Popović. 
Pojedini roditelji koji su dobili vaučere za bebe prodavali su ih preko društvenih mreža za 15.000 dinara, uz objašnjenje da im je novac potrebniji od igračaka. Kako piše portal Južne vesti, roditelji tvrde da u „Pertiniju“ ne mogu da kupe opremu koja je neophodna bebama u prvim mesecima, jer se ponuda za novorođenčad u ovoj prodavnici svodi na vrteške za krevetac, glodalice, bebi „gimnastiku“ i igračke. Ističu da to nije nikakva pomoć za roditelje, kojima u prvom periodu najviše trebaju garderoba, mleko, pelene, flašice, kolica, posteljina i druge stvari koje u ovoj prodavnici neće moći da kupe.
Na tender su se javili beogradski „Pertini toys“ i niška firma „Izvor“, a sekretarka Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu Mirjana Popović kaže da je sve urađeno po zakonu i da je „Pertini“ dao bolju ponudu, pa je zato i izabran. Napominje da su dostavili i „lager listu“ u kojoj piše da prodaju i bebi-opremu.
„Sigurno da ima bebi opreme kad je prošao komisiju koja je cenila te ponude, jer u ponudi tačno piše i u zahtevu šta treba i koji uslovi treba da budu ispunjeni. Ja ne verujem da je komisija koja je bila tu i služba koja se bavi time da bi napravila propust. Ne verujem da je baš tako kao što roditelji kažu, ne znam„, rekla je Popović ranije za Južne vesti.
Na to što roditelji negoduju zbog to što je izabrana prodavnica igračaka umesto firma koja prodaje garderobu, portikle, komplete, garniture i drugu opremu, Popović ponovo odgovara da je sve urađeno po zakonu i da oni nisu mogli da utiču na to ko će biti izabran. Još jedan od razloga što su izabrali baš njih je, dodaje, i to što je „Pertini“ dao ponudu za vaučer koji iznosi više od 14.000 dinara, dok je „Izvor“ ponudio vaučer od 11.000 dinara.
Autor: Beta, Južne vesti

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Recept za “srpski kavijar”: Napravite izvrstan namaz od sira, oraha i belog luka

Oglasna Tabla

Predstavljeni „Ukusi Zlatibora“ – gastronomija kao kulturno nasleđe (VIDEO)

Oglasna Tabla

Promocija knjige Milojka Pantića večeras u Užicu

Oglasna Tabla

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Oglasna Tabla

Privedeni migranti u Požegi

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. oktobar (petak)

Oglasna Tabla