ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нема више ваучера за одмор у Србији, подељено свих 100 хиљада

Подељено је свих 100.000 ваучера за субвенционисани зимски одмор у Србији у вредности од 10.000 динара, изјавио је данас за Тањуг вршилац дужности генералног директора Поште Србије Зоран Ђорђевић
„Редови у Таковској су синоћ наговештавали да ће у рекордном року бити подељени ваучери. Нисам очекивао да ће се то десити ујутру за мање од два сата, али већ у 9.58 сати сви ваучери су били подељени“, казао је Ђорђевић.

Како је навео, Влада Србије је овом одлуком одредила право време и прави износ.

„Мислим да ће то бити добро за наш туризам, као и за наше грађане који ће моћи на један прихватљивији начин да одморе“, рекао је Ђорђевић и додао да је све протекло у најбољем реду, без икаквих проблема.

Истакао је да је Влада Србије ове године укључила већи број угоститеља, с обзиром да је прошле године, услед велике тражње, било мањка капацитета.

„Прошле године они капацитети који су били најзанимљивији су први попуњени, тако да људи нису знали где да оду“, казао је Ђорђевић.

На питање која категорија грађана је била најзаинтересованија за ваучере, Ђорђевић је рекао да још увек нема ту информацију.

Додао је да је велики број грађана остао без ваучера, те се нада да ће влада размотрити поделу новог пакета туристичких ваучера.

Пријављивање за ваучере за субвенционисани зимски одмор почело је у поноћ на шалтерима четири експозитуре Поште Србије, које раде 24 сата, а настављено је јутрос по отварању више од 1.500 експозитура широм земље.

У систему доделе ваучера учествовало је око 4.400 угоститеља широм Србије, а највеће интересовање било је за бањске центре, пре свега за Сокобању и Врњачку бању, а потом за Златибор као планински центар.

Право на коришћење ваучера имају запослена лица са примањима испод 80.000 динара, незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање, пензионери, лица која су старија од 65 година, а нису остварила право на пензију, студенти, власници пољопривредних газдинстава и корисници додатака за негу другог лица.

Субвенционисано коришћење услуга смештаја у угоститељским објектима не може се остварити у месту пребивалишта, нити у месту студирања.

Пошта Србије ће ваучере доставити на адресу као вредносно писмо.

Каматица

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Облачно, суво и топло – температура до 21 степен

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први сертификовани органски сир и кајмак прави се од млека крава са златиборских пашњака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пољопривредници: Министарство да објасни зашто не испуњава договорено

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечна децембарска плата 95.093 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Екипа ЛУ Златибор успешна у такмичарском делу Сабора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичке организације Херцег Новог и Ужица потписале споразум о сарадњи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип хоп журка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Неколико хиљада бахатих возача на корак од одузимања возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас Свети Симеон Мироточиви

ОГЛАСНА ТАБЛА