15.7 C
Uzice
јул 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Nema više oduzimanja automobila? Vlada usvojila izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja

Trenutna pravila kažu da kola mogu biti oduzeta ako policija za njihovim volanom uhvati vozača koji je napravio neki od navedenih prekršaja, bez obzira na to što on nije vlasnik automobila, već vozi sa ovlašćenjem.

Dobra vest za vozače stiže, i to, ni manje ni više, nego iz Uprave saobraćajne policije. Iz predloga izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja koji je Vlada usvojila i koji uskoro treba da stigne pred narodne poslanike, izbačena je odredba o oduzimanju vozila za najteže saobraćajne prekršaje koja je izazvala najviše pažnje i polemike u jvnosti.

Kako piše magazin SAT, u MUP-u kažu da ni posle nekoliko stručnih i javnih rasprava nisu dobili konkretna uveravanja da bi takva odredba bila neustavna, ali da su zbog brojnih prepreka ipak odlučili da je povuk u iz predloga.

Da li će ona ubuduće ipak biti uvedena, videćemo za otprilike godinu dana, jer bi, prema dovogoru sa predstavnicima Evropske komisije, potpuno novi Zakon o bezbednosti saonbraćaja trebalo da bude donesen do kraja 2018. godine.

Podsetimo, trenutna pravila kažu da kola mogu biti oduzeta ako policija za njihovim volanom uhvati vozača koji je napravio neki od navedenih prekršaja, bez obzira na to što on nije vlasnik automobila, već vozi sa ovlašćenjem.

Izvor: Telegraf, Magazin SAT

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla