OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нема више јесењег распуста, средњошколцима краћи зимски предах

Календари за наредну, 2022/2023. школску годину објављени су, а можда највеће изненађење је то што ни средњошколци ни основци неће имати јесењу паузу на коју су се претходних година навикли.

Школска година почеће у четвртак 1. септембра, а уместо јесењег распуста ђаци у целој Србији одмараће само 11. новембра, на Дан примирја који се слави као државни празник у целој земљи.

Последњи дан првог полугодишта за ђаке у Београду и централној Србији је 30. децембар, када почиње зимски распуст који ће и ове године бити у јануару и трајаће све до 23.1. кад почиње друго полугодиште. То значи да ће зимски распуст трајати три недеље и још један дан, али само за основце. Средњошколци ће се, ипак, у клупе вратити већ 16. јануара.

Школска година завршиће се 20. јуна за све основце и средњошколце, осим за ученике 8. разреда који ће на распуст отићи 6. јуна, како би имали времена да се припреме за завршни испит.

Фебруарски предах трајаће пет дана, од 15. до 19. фебруара, а пролећни читавих 11 дана, од 8. до 18. априла. Нова пауза после пролећног распуста планирана је већ након недељу и по дана наставе, када због празника рада ђаци неће ићи у школу 1. и 2. маја.

У школи се празнују радно Дан сећања на српске жртве у Другом светском рату, Свети Сава – Дан духовности, Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату, Дан победе и Видовдан – спомен на Косовску битку.

Мала матура

Проба мале матуре заказана је за 24. и 25. март 2023. године, а завршни испит за 21, 22. и 23. јун.

Проба државне матуре

Пробно полагање опште, стручне и уметничке матуре (пробна државна матура) одржаће се у средњим школама у периоду од 31. маја до 2. јуна, предвиђено је школским календаром.

Извор: zelenaucionica.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla