ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Нема слободних кревета за Сабор трубача у Гучи

Лучани/Гуча – У току су последње припреме за овогодишњи, 62. по реду драгачевски Сабор трубача у Гучи, који ће трајати од 11. до 13. августа, а на коме ће своје умеће на финалном такмичењу показати 17 трубачких оркестара.

„Увелико се спремамо за овогодишњи Сабор. У предсаборским данима имамо два концерта. То је концерт Аце Пејовића 9. августа и 10. августа концерт Александре Пријовић. Одавно смо спремни што се тиче организације и постављања бина, технике, организовања људства које ће радити на тим догадјајима. Тако да смо ми спремни”, рекла је за Тањуг, Александра Митровић, директорка Туристичке организације Драгачева.

Као и сваке године, посетиоци Драгачева који долазе, првенствено из иностранства траже кревет више, па су слободни смештајни капацитети у светској престоници трубе на измаку. Око 1.500 људи ће у данима сабора бити смештено у домаћинствима како у самој Гучи тако и широм Драгачева, а ни у два хотела колико их има у овој варошици више нема слободних соба.

„Што се тиче смештајних капацитета, ове године је толика заинтересованост да ми једноставно и не можемо да одговоримо свима на све захтеве. Смештајних капацитета готово да и нема више. Ми покушавамо да изадјемо у сусрет, да организујемо и позиве и распоред туриста, медјутим, по мени, смештајни капацитети су већ увелико попуњени”, казала је директорка и додала да многи бирају да саборске ноћи проведу у шаторима, за шта су обезбедјени кампови на више локација са свих неопходним санитарним и хигијенским условима, дакле тушевима и тоалетима.

Према речима организатора постоје наде да ће се ове године оборити рекорд посећености највећег фестивала на свету посвећеног лименом инструменту.

„Ове године у Гучи очекујемо посету негде око 100.000 туриста, можда и нешто више. Морам да напоменем да су сви саборски садржаји од 11. до 13. августа бесплатни. не наплаћује се ни улаз на концерте ни на стадион, а наравно ни у Гучу. Драгачево као и сама варошица Гуча има велики туристички потенцијал те смештаја и исхране има за свачији дзеп. Сви су добродошли и нека се осећају безбедно, а ми ћемо бит прави домаћини”, закључио је Милија Миленковић, заменик председника општине Лучани.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери