ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Нема ограничења за приступ и вожњу Голд гондолом

Интересовање медија за рад гондоле и њене особености не јењава. Eкипу Гласа Западне Србије, угостили су ових дана поводом могућности вожње гондолом лица са инвалидитетом.

„Голд гондола је капитални пројекат општине Чајетина који је од почетка замишљен да буде доступан свим категоријама људи, па тако и особама са инвалидитетом. Од почетка израде пројекта Голд гондоле па до саме реализације, имали смо у виду и посетиоце који имају физичка ограничења, те за то користе помагала, тако да смо гондолу прилагодили и њима, са жељом да им лепота златиборског крајолика, дуж гондоле, буде лако доступна,“ каже Бојана Божанић, дирекрорка ЈП „Голд гондола Златибор“.

Александар Радишић, параолимпијац са Златибора, је за Глас Западне Србије из прве руке, из кабине гондоле, говорио о њеној приступачности.

„Гондола је у потпуности доступна особама у инвалидским колицима и могу да се несметано провозају њом. Ширина врата је 84 цм тако да корисници инвалидских колица могу без проблема да уђу, доживе вожњу гондолом као и да уживају у погледу на златиборске пејзаже из једне другачије перспективе. Оно што је од великог значаја, за мене, је да у саму кабину могу да уђем са својом породицом и да заједно проведемо време у разгледању прелепе природе,“ рекао је Александар Радишић.

„Гондола је једна велика атракција за све. Ми смо кроз пројектовање саме гондоле планирали да њој могу лако да приступе сви па и особе које имају одређене физичке потешкоће . Не само што су врата одговарајуће ширине и што кроз њих може несметано да се прође, такође и клупе могу да се подигну унутар кабине, уколико је то потребно.

Из тог разлога кабине и спорије пролазе на станицама, како би особе у колицима могле лакше да им приступе. Такође, водили смо рачуна и о родитељи са малом децом у колицима, којима исто тако треба времена и простора за вожњу гондолом.

У Голд гондоли у наредном периоду у плану је уређење простора на међустаници и на последњој станици, како би особе са инвалидитетом и сви они који имају колица или физичке потешкоће, могли да се несметано крећу и да уживају у предивним пределима Златибора и у погледу са висине ка Црној Гори и Босни.

На међустаници ће у току следеће године бити урађена и рампа за приступ особама са инвалидитетом, а у изради је и план за додатне садржаје који ће једним делом моћи да приме посетиоце свих категорија на врху Торника,“ изјавила је за Глас Западне Србије Бојана Божанић директорка ЈП „Голд гондола Златибор“.
 Голд Гондола

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа